Een gebruinde, egale huid is het schoonheidsideaal van nu. En om dat te bereiken wordt de zon flink uitgebuit. Echter juist door een teveel aan zonlicht en UV-stralen ontstaan de ontsierende pigmentvlekken die weer wegnemen van de egale huid. Hoe pigmentvlekken precies ontstaan, en hoe je het kan behandelen met Skinlight kun je hieronder lezen.


Oorzaak pigmentvlekken

De medische naam voor pigment is melanine. Melanine wordt aangemaakt om je huid te beschermen tegen UV-stralen uit de zon. Een gebruinde huid is dus simpelweg je eigen lichaam dat zich beschermt tegen de zon. Bij een teveel aan blootstelling aan zonlicht kan er teveel melanine aangemaakt worden. Dat gaat zicht vervolgens ophopen en zo ontstaan pigmentvlekken.
  • Uv-straling uit zonlicht: pigmentvlekken worden voor 90% veroorzaak door uv-straling. Ga vanaf nu elke dag zonnebrandcrème smeren om pigmentvlekken te voorkomen
  • Hormonen: tijdens zwangerschap of bij een disbalans in de hormoonhuishouding ben je gevoeliger voor de ontwikkeling van pigmentvlekken.
  • Overgang: tijdens de overgang kun je ouderdomsvlekken krijgen. Ouderdomsvlekken zitten van jongs af aan al in de huid, maar komen pas op latere leeftijd naar boven.

pigmentvlekken in gezicht, donkere vlek in gezicht, donkere vlek op rug verwijderen

Pigmentvlekken verwijderen | Jonge vrouw met onzuiverheden in het gezicht.


Hoe kunnen bruine vlekjes ontstaan?

Hoewel donkere vlekjes veelal in het gezicht voorkomen, kunnen ze ook op de hals, borst en rug ontstaan. Zelfs op de benen kunnen de vlekken zich vormen. Dit hangt allemaal samen met de hoeveelheid zonlicht die het lichaamsdeel krijgt over de duur van een aantal jaren. Ook uren die je spendeert onder de zonnebank tellen mee voor je huid. Gebruik dus ook de zonnebank met mate. Over het algemeen ontstaan de vlekken op latere leeftijd en om deze reden worden het ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Je kan jezelf dus prima beschermen van jongere leeftijd aan, om zo de vlekken zo veel mogelijk te voorkomen. Pigmentvlekken verwijderen.

Pigmentvlekken verwijderen & behandelen

Er zijn allerlei dure methodes beschikbaar om van pigmentvlekken af te komen, maar cosmetische ingrepen bij klinieken zijn gelukkig niet meer de enige oplossing. De crème Skinlight bestrijdt donkere vlekjes met resultaat binnen twee maanden. De natuurlijke basis zorgt ervoor dat de crème geschikt is voor vrijwel elk huidtype. Door Skinlight tweemaal daags aan te brengen zullen de vlekken voldoende bijtrekken zodat ze niet meer opvallen. U krijgt weer een mooie egale huid. Hoe snel er resultaat is verschilt per persoon, dus het is wel raadzaam om de verandering in de gaten te houden van week tot week. Op deze manier kunt u snel pigmentvlekken verwijderen.

pigmentvlekken bleken

Pigment verlichtende crème


Pigmentvlekken bleken

Pigmentvlekken zijn donkere vlekjes op de huid. Deze vlekjes zitten niet alleen maar in de opperhuid, maar ook in de huidlagen daaronder. Het is dus van belang om je niet alleen maar te focussen op de opperhuid. Een goede manier om pigmentvlekken bleken mogelijk te maken is door middel van een huidbleek crème. Een huidbleek creme is een milde bleekcreme die geschikt is voor de menselijke huid. Een hele goede functie aan een dergelijke crème is dat deze meerdere huidlagen bereikt. Kies altijd voor een gerenommeerd merk. Waarom is dat zo belangrijk? omdat de concentraties dan kloppen en niet schadelijk zijn voor je huid.

Voordelen pigmentvlekken bleken

  • Dringt tot meerdere huidlagen door
  • Pigmentvlekken worden tot 3 tinten lichter
  • Je kunt de behandeling zelf uitvoeren
  • Het is niet duur in vergelijking met een laserbehandeling

Kun je van pigmentvlekken afkomen?

Ja, je kunt zeker van pigmentvlekken afkomen. Pigmentvlekken bleken is de meest toegankelijke methode die ook nog eens heel goed werkt. Een bleekcrème dringt tot diep in de huid door. Hierdoor worden pigmentvlekken in meerdere huidlagen aangepakt. Pigmentvlekken verwijderen met een bleekcrème is zeker het overwegen waard wanneer je er echt iets aan wilt doen.

Pigmentvlekken zijn heel goed te behandelen. Tijdens de behandeling van pigmentvlekken is het belangrijk dat je zoveel mogelijk uit de zon blijft. Uv-straling kan een dergelijke behandeling in de weg zitten. Pigmentvlekken zitten vaak niet alleen maar in de opperhuid. Om daadwerkelijk van pigmentvlekken af te komen moet je meerdere huidlagen behandelen. Een bleekcrème dringt tot meerdere huidlagen door net als een laserbehandeling dat doet.

Artikelen in Pigmentvlekken

Problemen met pigmentvlekken? Met deze tips ben je ervan af!
Wanneer we een mooie zomer hebben gehad waarin de zon veel geschenen heeft, dan...
Tips en ervaringen over hoe je pigmentvlekken kan verwijderen
Wanneer je in het laatste stadium van je zwangerschap bent dan wil je daar volop...
Stappenplan voor het aanpakken van bruine pigmentvlekken!
Bruine pigmentvlekken kunnen zeer vervelend worden. Zeker wanneer je al een...
Pigmentvlekken verwijderen
Pigmentvlekken in het gezicht Pigmentvlekken in het gezicht komen veel voor....
Hoe je voorgoed van Bruine vlekken op de huid afkomt
De zomer is helaas weer voorbij, maar omdat hij dit jaar zolang voortduurde is...
Pigmentvlekken verwijderen met citroen
Pigmentvlekken zijn natuurlijk goed te verwijderen door middel van verschillende...
Pigmentvlekken verwijderen met laser
Pigmentvlekken verwijderen met laser kan alleen bij donkere pigmentvlekken,...
Hyperpigmentatie verminderen
Hyperpigmentatie is een huidaandoening - bij deze aandoening is er sprake van...
Ouderdomsvlekken
Ouderdomsvlekken of lentigo komt heel erg veel voor. De meeste mensen die de...
Ouderdomsvlekken op handen
Pigmentvlekken op handen per direct verminderen Pigmentvlekken op uw handen...
Ouderdomsvlekken Verwijderen
Ouderdomsvlekken. Dit zijn pigmentvlekken die onder de categorie zonnevlekken...
Hyperpigmentatie
Hyperpigmentatie is een vervelende huidaandoening waarbij er een te veel aan...
Donkere vlekken in het gezicht
Donkere vlekken in het gezicht aanpakkenDonkere vlekken in het gezicht komen...
3 Artikelen
arrow_drop_up arrow_drop_down