Pigmentvlekken verwijderen met laser

Pigmentvlekken verwijderen met laser

Pigmentvlekken verwijderen met laser kan alleen bij donkere pigmentvlekken, lichte pigmentvlekken komen hiervoor dus niet in aanmerking. Ouderdomsvlekken, sproeten, moedervlekken (bruine en blauwe) en zelfs tatoeages zullen door middel van laserbehandeling verwijderd kunnen worden. Als u een ‘zwangerschapsmasker” heeft, dan wordt het afgeraden om deze met laser te laten verwijderen, uitzonderingen daargelaten. Zowel volwassenen als kinderen (ouder dan 1 jaar) komen voor een laserbehandeling in aanmerking.

Het doel van deze behandeling is een specifieke verwijdering van overmatige en ongewenste pigment in de huid.

Veel mensen willen voor deze methode kiezen en wel om de hieronder volgende redenen:


  • De laser is erg veilig
  • Er is een snel resultaat
  • De behandeling is vrijwel pijnloos
  • Er zijn weinig tot geen bijwerkingen

Soms is het zo dat er eerst een proefbehandeling zal worden uitgevoerd, puur om de reactie van de betreffende huid op de laserbehandeling te testen. Bij het vaststellen van de juiste sterke zal er rekening worden gehouden met de diepte van de pigmentafzetting en ook de dikte van de huid op die specifieke locatie en ook wordt er rekening met het huidtype gehouden. De resultaten van de proefbehandeling zijn pas na 4 tot 6 weken te beoordelen.

Vaak treedt er bij de laserbehandeling met betrekking tot het verwijderen van pigmentvlekken roodheid en minimale zwelling op. Deze zal na een half uur tot een uur weer verdwenen zijn. De behandeling zelf kan overigens ook gevoelig zijn, deze ervaringen zijn per persoon verschillend. Het kan aanvoelen alsof er iemand speldenprikjes in uw huid aan het zetten is, wat voor sommige mensen als pijnlijk kan worden ervaren. De napijn van de behandeling is erg kort van duur, maximaal een kwartier. Als een groter gebied onder handen genomen moet worden dan lijkt de napijn op iets dat met zonverbranding te vergelijken is. Deze napijn zal dan wel langer duren en kan tot wel enkele uren aanhouden.

skinlight-aanbieding-2-stuks-min

Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen die u nodig heeft, zijn afhankelijk van de pigmentvlekken en met name de hoeveelheid hiervan. Over het algemeen zijn 2 tot 3 behandelingen wel voldoende en de behandeling zelf kan variëren van 10 tot wel 30 minuten, geheel afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Het verwijderen van pigmentvlekken door middel van laser wordt niet door de zorgverzekering vergoed, dus dat is iets waar u goed van op de hoogte dient te zijn. Het moet dus uit uw eigen portemonnee komen en u bent zelf het meest op de hoogte van de inhoud daarvan. Als het gebruik van laser niet per definitie noodzakelijk is, dan kunt u altijd nog van andere, meer goedkope methodes gebruik gaan maken, maar dat is uiteraard volledig aan u.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down