Pigmentvlekken verwijderen met citroen

Pigmentvlekken verwijderen met citroen

Pigmentvlekken zijn natuurlijk goed te verwijderen door middel van verschillende soorten crème en zelfs door middel van laserbehandeling is dit heel erg goed mogelijk. Toch zijn er meerdere manieren om ze weg te halen. Een daarvan is pigmentvlekken verwijderen met citroen.

Een van de meest natuurlijke manieren is het verwijderen van pigmentvlekken met citroen. Deze citrusvrucht wordt al heel erg lang voor het verwijderen van pigmentvlekken gebruikt. Door uw huid met citroen in te wrijven zal de bovenste huidlaag door het fruitzuur in de citroen worden verwijderd en daarmee haalt u dus ook gelijk de pigmentvlek of pigmentvlekken weg. Door uw huid twee keer per dag met citroen in te wrijven, gedurende een periode van ongeveer acht weken, zal in de meeste gevallen na die tijd de pigmentvlek volledig verdwenen zijn.

Pigmentvlekken verwijderen met citroen


Als u bijzonder donkere pigmentvlekken op uw huid heeft dan is het uiteraard mogelijk dat het bij u langer dan acht weken zal gaan duren voordat de pigmentvlek volledig verdwenen is. Omdat citroen puur is, is het ook absoluut niet schadelijk, zelfs niet wanneer u het meerdere weken achter elkaar op uw huid smeert, Wel is het zo dat wanneer u een gevoelige huid heeft, u er rekening me moet houden dat citroen irritatie kan geven.  Dit komt door het fruitzuur. Als het zo is dat de pigmentvlekken niet volledig verdwijnen, dan houdt dit eenvoudigweg in dat het verwijderen van de opperste laag van uw huid niet genoeg is. In zulke gevallen is het verstandig om andere methodes te gaan gebruiken.

Overigens dient u er ook rekening mee ye houden dat uw huid door het fruitzuur uit kan gaan drogen. Nadat u de huid behandeld heeft met citroen en u het ongeveer een kwartier tot een half uur heeft in laten werken, is het goed om de huid af te spoelen en deze vervolgens met dag- of nachtcrème in te smeren, zodat de huid soepel blijft en u er haast of geen hinder van zult ondervinden.

skinlight creme, donkere vlekken in gezicht, donkere op rug verminderen

Skinlight om ouderdomsvlekken te vervagen


Citroenmasker maken

Ook is het mogelijk om een citroenmasker te maken. Met het sap van een halve citroen en met een theelepel zout in combinatie met een aantal druppels olijfolie kunt u een papje maken. Dit papje smeert u uit over de donkere pigmentvlekken en u laat dit vervolgens 10 tot 15 minuten inwerken. Daarna reinigt u de huid met lauwwarm water om daarna de huid met een hydraterende crème zoals een dagcrème, te verzorgen. Dit kunt u 2 tot 3 keer per week herhalen voor een zo goed mogelijk resultaat. Op deze manier kunt u met een eenvoudig product dat vrijwel iedereen in huis heeft gewoon uw pigmentvlekken bewerken en daadwerkelijk laten verdwijnen. Daarnaast bespaart u uzelf ook nog eens een heleboel geld.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down