Hoe je voorgoed van Bruine vlekken op de huid afkomt

pigmentvlekken hoe verminderenDe zomer is helaas weer voorbij, maar omdat hij dit jaar zolang voortduurde is de kans groot dat ook jij enorm veel meer pigmentvlekken hebt dan bijvoorbeeld het jaar ervoor. Pigmentvlekken worden hoofdzakelijk aangewakkerd door de straling van de zon. Zodra de zon op je huid schijnt dan maakt je huid op automatische piloot melanine aan. Wanneer dit proces niet helemaal vlekkeloos verloopt dan kan het voorkomen dat je huid een teveel aan melanine aanmaakt. Dit worden pigmentvlekken genoemd.

Beter voorkomen dan genezen

Zoals eigenlijk met alles geldt is voorkomen beter dan genezen. Pigmentvlekken kunnen namelijk heel goed voorkomen worden. Wanneer je de volgende acties onderneemt dan verklein je de kans op meer pigmentvlekken aanzienlijk:

pigmentvlekken hoe verminderen, hoe verminder ik pigmentvlekken

Een goede UV bescherming helpt je om pigmentvlekken te voorkomen.


 • Maak dagelijks gebruik van een uv filter zoals een zonnebrandcrème. Kies wel altijd voor een zonnebrandcrème met ten minste spf 30 of hoger. Ga je voor lager dan is de bescherming maar van korte duur.
 • Wanneer je volop in de zon zit of op vakantie gaat naar een warm oord, is het verstandig om een hoed of pet te dragen.
 • Breng de zonnebrandcrème meerdere keren op een dag aan. Vaak bied een dergelijke crème maar voor een paar uur goede zon bescherming. Zorg dus dat je altijd een flacon bij de hand hebt.

 • Methodes: pigmentvlekken verwijderen

  Bruine vlekken op de huid kunnen tegenwoordig heel goed behandeld worden. Zo zijn er diverse behandelingen denkbaar, maar kun je tegenwoordig ook zelf aan de slag met een goed werkende crème. Hieronder de verschillende manieren nog eens op een rijtje.
  • Chemische peeling bij een huidspecialist. Dit is een vrij bekende methode die door iedere schoonheidssalon tegenwoordig wel wordt aangeboden. De manier is vrij effectief, maar moet vaak wel opnieuw en geeft geen blijvend effect. Echter verschilt dit laatste wel heel erg per persoon. Doe vooraf vooral even goed navraag.
  • Speciale crème met een blekend effect zoals Skinlight: met deze creme kun je zelf aan de slag. Het is de bedoeling dat je een dergelijke crème twee keer per dag op de bruine vlekken op de huid aanbrengt. De donkere vlekjes worden dan langzaamaan lichter. Je stopt met gebruik zodra je een tevreden resultaat bereikt hebt.
  • Lasertherapie wordt ook veel toegepast, maar dan voornamelijk op de vlekjes waar jij je dan het meest aan ergert. Laser is niet geschikt voor melasma, ouderdomsvlekken of pigmentvlekken die als het ware in een reeks aan elkaar verbonden zijn.

  Mocht je zelf nog tips hebben om van pigmentvlekken af te komen, aarzel dan niet om deze met ons en andere lezers te delen! Alvast bedankt voor je bijdrage!
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down