Page content

Wat is een chemische peeling?

Iedereen wil graag een mooie, gave huid hebben. Een huid zonder puistjes, rimpels, oneffenheden, het is de droom van vele vrouwen. De ene vrouw heeft al wat meer frustraties dan de andere over haar huid. Maar of je nu veel frustraties hebt of weinig, weet dan dat er sowieso een oplossing voor is. Namelijk een chemische peeling. Het is belangrijk dat je een behandeling krijgt op maat van jouw huid. Daarom is het belangrijk om te weten wat een exfoliëren juist inhoudt, hoe het werkt, wat de eventuele risico’s zijn en wat de effecten hiervan zijn.

Wat is een chemische peeling?

chemische peeling voor het minderen van pigmentvlekken

Er zijn verschillende gradaties in een chemische peeling maar de basis blijft hetzelfde: bij een exfoliëren is het de bedoeling dat de bovenste huidlaag verwijderd wordt waardoor kleine beschadigingen zoals littekens, sporen van acne en kleine rimpels verwijderd worden. Dit wordt gedaan door middel van een chemisch schuurmiddel. Bovendien kan je met deze behandeling ook het voorstadia van huidkanker behandelen. Na deze behandeling zal de huid er aanzienlijk frisser en jonger gaan uitzien. Klinkt als een droom, toch?

De risico’s van exfoliëren

De huid verliest een belangrijke beschermlaag tijdens een chemische peeling. Hierdoor heb je dus meer kans op een infectie en is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. De huid kan door de behandeling pigment gaan verliezen waardoor je huid er lichter kan gaan uitzien. Nog andere bijwerkingen kunnen jeuken, roodheid, korstjes, koortslip en een dunne huid zijn. Deze bijwerkingen kunnen dus verschijnen maar moeten na een paar weken ook weer verdwijnen.

chemische peeling kosten

Resultaat van een chemische peeling

Het resultaat van een chemische peeling is goed en kan tot heel lang zichtbaar blijven, zelfs tot 10 jaar. De huid zal na 2 weken elastischer zijn en jonger en frisser ogen. Heel belangrijk om te weten: wil je de peeling laten doen tegen het verouderen dan ben je er aan voor de moeite. Het werkt niet preventief en de huid gaat gewoon door met verouderen. Enkel heb je met deze behandeling gewoon een stapje terug gezet. Uiteraard is het echt wel een aanrader, wil je een exfoliëren laten doen, informeer je dan goed bij je dermatoloog. Bij je eerste bezoek zal er altijd eerst een grondig gesprek gebeuren en een huidanalyse gedaan worden om te kijken welke chemische peeling voor jouw huid het best is.

Laat een bericht achter!

Comment Section

1 reactie op “Wat is een chemische peeling?


Door Lindi op 28 november 2019

Heb geen goede ervaringen met chemische peeling, ik dacht dat dat heel goed zou werken maar voor mij dus totaal niet. Heel erg jammer want liep echt twee weken voor schut. De huidarts gaf wel aan dat de behandeling meerdere keren herhaald zou moeten worden maar ik ben er maar mee gestopt. Iemand nog tips??

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Misschien vind je dit ook interessant?