Page content

Bruine vlekken op huid verwijder methodes

Bruine vlekken op de huid, iedereen heeft er wel een keer in z’n leven last van. Bruine vlekken op de huid worden ook wel pigmentvlekken of ouderdomsvlekken genoemd. Spreek je van een grotere verkleuring in de huid? dan kan dat vallen onder melasma of hyperpigmentatie. Bruine vlekken worden in beginsel veroorzaak door een ophoping van pigment op een specifiek deel in de huid. Pigmentaanmaak wordt gestimuleerd door uv-straling. Je bent gevoeliger voor pigmentvorming wanneer je last hebt van hormoonschommelingen zoals tijdens de menstruatie, menopauze, tijdens de zwangerschap en zelfs nog 6 maanden daarna. Maar ook wanneer je hormonen inneemt tegen bijvoorbeeld zwangerschap, endometriose of om acne tegen te gaan.

Bruine vlekken op de huid

Oorzaak van bruine vlekken op de huid

De oorzaak van bruine vlekken op de huid ligt ten grondslag aan meerdere factoren. Deze factoren op zichzelf zorgen niet voor pigmentvlekken. Maar wel in combinatie met uv-straling. Doordat je je huid blootgesteld aan zonlicht (uv-straling) stimuleer je de huid automatisch om melanine aan te maken. Dat is natuurlijk ook wat je wilt want doordat je huid melanine aanmaakt, wordt deze beschermd voor de schadelijke straling uit de zon. Factoren die invloed hebben zijn zoals eerdergenoemd de volgende:

– menopauze

– tijdens of na de zwangerschap

– hormoonschommelingen

– het innemen van hormonen zoals een anticonceptiemiddel

Bruine vlekken op de huid voorkomen

Pigmentvlekken zijn heel goed te voorkomen. Mijn eerste tip is bescherm de huid altijd tegen uv-straling. Dat betekent dat je de deur niet uit mag zonder zonnebrandcrème. Tegenwoordig kun je dagcrèmes kopen met een spf factor. Ideaal dus, maar vergeet niet dat je de huid om de drie uur opnieuw moet insmeren. Wanneer je dus veel buiten bent op een zonnige dag, is het aan te raden om goed te blijven smeren.

Voorkomen is altijd beter dan behandelen. Maar wanneer je zwanger bent of hormonen moet slikken, dan is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt er dan gewoon niet zo heel veel aan doen. Het is wel goed om te weten dat je vaak na 6 maanden gewend bent aan een bepaalde hormoonkuur. Daarna zal de kans op pigmentontwikkeling afnemen.

Bruine vlekken op de huid verwijderen / behandelen

Bruine vlekken zijn vandaag de dag goed te behandelen. Er zijn verschillende methodes die je kunt toepassen. Het is belangrijk dat je voor de methode kiest die het meeste effect zal hebben op jouw huidprobleem.

Zwanger of slik je hormonen?

Ben je zwanger of zit je aan de hormonen? Dan ligt hier de oorzaak. Zorg ervoor dat je de huid goed beschermd tegen uv-straling en verzorg je huid goed. Gebruik een pigmentcrème om de melanine aanmaak af te remmen. Een sterke pigmentcrème zorgt er tevens voor dat de verkleuringen in de huid verlicht worden. Met als resultaat een egale teint. Pigmentvlekken kunnen met een crème nooit helemaal verdwijnen. Wel kun je ze vervagen en dat tot wel 3 tinten. Aanrader: Skinlight whitening treatment. Speciaal ontwikkeld voor het vervagen van donkere verkleuringen op de huid.

[[faq id=’779′]]

Menopauze

De overgang is iets wat je helaas niet tegen kunt gaan. Het gebeurt en je moet er maar mee leven. Tijdens de eerste 5 jaar van de menopauze verliest de huid 30% collageen en elastine. Ook daalt de productie van huideigen vetten en hyaluronzuur. Dit zorgt voor een kettingreactie, want de huid verliest namelijk zijn stevigheid, elasticiteit en volume. Met als gevolg fijne lijntjes, littekens en de epidermis (opperhuid) wordt dunner. Als gevolg hiervan is je huid gevoeliger voor de ontwikkeling van pigmentvlekken. En deze ga je als gevolg hiervan ook sneller en beter zien. Om pigmentvlekken verwijderen mogelijk te maken is het belangrijk dat je de huid goed verzorgd. Zorg ervoor dat de huid goed gehydrateerd is en blijft zodat het zichzelf kan beschermen.

Behandelingen

Er zijn diverse behandelingen die goed werken tegen pigmentvlekken. Er zijn behandelingen om pigmentvlekken te voorkomen en behandelingen om pigmentvlekken te verwijderen.

Pigmentvlekken verwijderen: heb je last van kleine pigmentvlekjes? Dan werkt laser heel goed. Heb je heel veel pigmentvlekken kies dan voor een chemische peeling of pigmentcrème.

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Bruine vlekken op huid verwijder methodes

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Misschien vind je dit ook interessant?