Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken in het gezicht

Pigmentvlekken in het gezicht komen veel voor. Zowel bij vrouwen als mannen. De veroorzaker van pigmentvlekken is de zon in combinatie met lichaamseigen melanine. Melanine wordt door straling van de zon gestimuleerd. Soms wordt dit proces verstoord waardoor er een kleine ophoping van pigmentatie ontstaat. Dat noemen we pigmentvlekken. Zijn de vlekken groter en verschillend van vorm en bent u een vrouw op leeftijd? Dan spreken we meestal van ouderdomsvlekken.

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken verwijderen is vandaag de dag een stuk gemakkelijker dan jaren geleden. Er zijn tegenwoordig goede behandelmethodes waarbij de pigmentvlekken echt verminderd en zelfs verwijdert kunnen worden.

Hoe ouderdomsvlekken verwijderen

Thuisbehandelingen


  • UV protectie: het gebruik van een goede zonbescherming zorgt ervoor dat huid eigen pigment niet meer gestimuleerd wordt. Ook zorgt het ervoor dat nieuwe pigmentvlekken voorkomen kunnen worden. Belangrijk is om een uv bescherming van tenminste spf 30 of hoger te gebruiken.
  • Huidverlichtende crème: een huidverlichtende crème zoals Skinlight zorgt ervoor dat pigmentvlekken verwijdert kunnen worden. De crème breng je twee keer per dag aan op de pigmentvlekken zelf. Je boekt al resultaat na 4-8 weken.
  • Camoufleren: wanneer je start met eerdergenoemde behandeling in combinatie met uv protectie, dan kun je in de tussentijd de pigmentvlekken camoufleren met een hiervoor geschikte camouflagestift.

Overige behandelingen


Chemische peeling: een dergelijke peeling is gericht op huidvernieuwing. De behandeling duurt meestal één tot twee uur. De behandeling werkt niet meteen, het is de bedoeling dat de huid in de navolgende twee weken zichzelf vernieuwd. Dat merk je doordat de huid lichtelijk gaat vervellen.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down