Problemen met pigmentvlekken? Met deze tips ben je ervan af!

Wanneer we een mooie zomer hebben gehad waarin de zon veel geschenen heeft, dan zie je de pigmentvlekken bij veel mensen weer naar boven komen. We hebben vaak in de zon gezeten en laat dit nou net de reden zijn van die vervelende vlekjes. Wanneer we te vaak en te lang in de zon zitten, krijgen vele mensen een mooi bruin kleurtje. Mensen met een heel lichte huid krijgen een bruin kleurtje, maar helaas in een andere vorm. Onze huid wil ons gaan beschermen door pigment aan te maken. Wanneer dit proces een beetje in overdrive gaat en er te veel pigment wordt aangemaakt, krijg je dus een ophoping van deze stof. Dit veroorzaakt dus kleine bruine vlekjes die in de meeste gevallen pigmentvlekken genoemd worden.

pigmentvlekken gezicht verwijderen ervaringen

Pigmentvlekken gezicht: oplossingen

Hoe schattig het ook kan zijn om wat pigmentvlekjes te hebben, wanneer we te lang te maken hebben met pigmentvlekken gezicht, dan willen we er vanaf. Gelukkig zijn er oplossingen genoeg en hoef je er niet mee te blijven rondlopen. Hier vind je maar liefst 5 tips zowel preventief als om ze te verwijderen.
  • Pigmentvlekken gezicht voorkomen: ga niet onder de zonnebank. Wanneer je onder de zonnebank gaat, dan kan dit juist een veroorzaker zijn van jouw probleem. In de zonnebanken wordt er vaak gebruik gemaakt van UVA straling en dit zorgt al snel voor huidveroudering en pigmentvlekken. Kies eerder voor een spraytan of zelfbruiner
  • Pigmentvlekken behandeling: chemische peeling. Dit zorgt ervoor dat alle oppervlakkige pigmentvlekken worden verwijderd doordat de bovenste huidlaag wordt weggehaald aan de hand van een chemische crème. Niet pijnlijk, wel zeer effectief.

  • pigmentvlekken gezicht verwijderen ervaringen
    • Keukenmiddeltjes: heel vaak wordt citroen aangeraden als pigmentvlekken behandeling. Dit is ook een goede behandeling, enkel dien je er wel mee op te passen. De zuren in de citroen kunnen de huid ook gaan uitdrogen. Gebruik dus citroensap tegen pigmentvlekken, maar hydrateer je huid zeker nog genoeg!
    • Knijp geen puisten uit! Puisten kunnen heel vervelend zijn, maar ze gaan uitknijpen kan later nog voor veel meer miserie zorgen. Wanneer je deze uitknijpt, kan het zijn dat deze gaat ontsteken of dat de puist groter terugkomt. Wanneer je deze dan ook weer gaat uitknijpen, krijg je een wondje tot gevolg. Deze wondjes komen dan in het zonlicht en kunnen zo pigmentvlekken worden. Gewoon laten staan, hoe vervelend ze ook zijn!
    • Een laatste pigmentvlekken behandeling: een crème tegen pigmentvlekken. Kies een crème die natuurlijke ingrediënten heeft en een neutrale PH waarde. Zo ben je er zeker van dat je geen allergische reacties zal ontwikkelen!
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down