Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken verwijderen

Zelf Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken verwijderen - Pigmentvlekken ontstaan doordat de pigmentvorming in de opperhuid niet altijd optimaal verdeeld is, waardoor er ophopingen kunnen ontstaan. Pigment is de bruine kleurstof die onze huid aanmaakt als de zon op onze huid schijnt. Het is een natuurlijke bescherming. Voorbeelden van de pigment ophopingen zijn ouderdomsvlekken en sproeten. Dit hoeft niet alleen door het blootstellen aan de zon te komen, het kan ook spontaan gebeuren, voornamelijk bij mensen met een lichte huid. De meest belangrijke oorzaken van het ontstaan van deze vlekken zijn:

Pigmentvlekken verwijderen
  • Veroudering van de huid
  • Blootstellen aan de zon
  • Hormonale schommelingen (zoals bij zwangerschap)
  • Ontstekingen aan de huid
  • Genetische aanleg

Er zijn meerdere methodes om pigmentvlekken te verwijderen:
  • Laserbehandeling
  • Peelings
  • OPL- of IPL-behandeling
  • Coagulatie

Pigmentvlekken verwijderen met Laser

Tijdens een behandeling om pigmentvlekken verwijderen mogelijk te maken met laser. Zal het laserlicht het pigment in de huidcellen als het ware kapot schieten, terwijl de cellen die daar omheen liggen voor het grootste gedeelte heel zullen worden gelaten. Dit zal als speldenprikjes in uw huid aanvoelen en is dus niet bijzonder pijnlijk, maar u merkt het uiteraard wel. Mocht u er behoefte aan hebben kan er ook een lokale verdoving aan worden gebracht. Laserbehandeling is over het algemeen erg succesvol en effectief, maar u heeft absoluut geen honderd procent garantie dat het blijvend zal zijn. Overigens kan de huid tijdens het laseren licht opzwellen en rood gaan kleuren. Na het behandelen kunt u direct naar huis toe. De eerste dagen na de behandeling kan de vlek eerst donkerder en daarna lichter worden. Het kan zijn dat de laserbehandeling nog een aantal keren zal moeten worden herhaald voor een optimaal resultaat.

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken verminderen met Peeling

De peeling methode om pigmentvlekken te verwijderen is niets anders dan een chemische behandeling waarmee men de bovenste cellen van de opperhuid verwijdert. Hiermee worden de pigmentkorreltjes die daarin aanwezig zijn weggehaald. Dit moet meerdere keren gedaan worden om de pigmentvlekken compleet te laten verdwijnen. U kunt dit in verschillende klinieken laten doen, met als voordeel dat dan ook andere oneffenheden en rimpels af zullen nemen. Peelings kunt u ook zelf uitvoeren. Dit kan onder andere met fruitzuur die uit huismiddeltjes gehaald kan worden. Zo kunt u met citroensap smeren, of met karnemelk, papaya, ananas of ui. Af en toe wordt hiervoor ook zoethoutextract gebruikt. Deze zogenaamde huismiddeltjes werken absoluut, maar het duurt vele malen langer om de pigmentvlekken daadwerkelijk te verwijderen.

Pigmentvlekken behandelen met IPL

Intense Pulsed Light, IPL, is ook een manier om pigmentvlekken weg te halen. Het lijkt enigszins op laser, alleen maakt IPL gebruik van lichtpulsen in het zichtbare spectrum en op meerdere golflengten. Hierdoor kan met minder accuraat op de pigmentkorrels richten en daarom is deze methode met name goed geschikt voor pigmentvlekken die door de zon ontstaan zijn.

Welke behandeling spreekt u aan?

jf bruggen
Door

jf bruggen

op 23 Mar 2017

Allang bezig met biodermal ...m aar geen vermindering of vervaging van vlekken volhouden of citroen sap....

Sammie
Door

Sammie

op 28 Nov 2019

Nou ik zou geen citroen sap proberen want dat droogt je huid echt ontzettend uit. Waarom gebruik je geen skinlight?

Reactie plaatsen