Hoe pigmentvlekken verminderen?

Hoe pigmentvlekken verminderen?

Hoe pigmentvlekken verminderen?

Hoe Pigmentvlekken verminderen - Hier lees je hoe je pigmentvlekken kunt verminderen - We zien ze natuurlijk liever komen dan gaan, Het zijn ophopingen van pigment die ervoor zorgen dat we donkere plekken op onze huid krijgen. het kan komen door ouderdom, door te vaak in de zon te hebben gezeten en soms zijn ze gewoon erfelijk. We willen er eigenlijk gewoon van af en dat is natuurlijk heel goed mogelijk. Maar het kan ook zijn dat u er nu nog niet zo’n hinder aan heeft ondervonden, maar u de vlekken op zijn minst wilt verminderen.

Pigmentvlekken verminderen door de huid te beschermen


Een van de manieren om de pigmentvlekken te verminderen is door de huid te beschermen. Iedere dag, voordat u naar buiten gaat, dient u de plekken die direct in het zonlicht zullen komen, zoals de bovenkant van uw handen en uw gezicht, met zonnebrandcrème in te smeren. Het hoeft op een minder zonnige dag niet zo heel dik aangebracht te worden, maar zorgt u er wel voor dat het goed uitgesmeerd wordt, zodat alle plekken tegen de UV stralen beschermd zullen worden.

Nog een manier om uw huid in bescherming hiertegen in bescherming te nemen is het dragen van goede beschermende kleding. Dus lange mouwen, lange broekspijpen etc.  Ook het kleine beetje zonlicht kan al zorgen dat uw huid door de UV stralen aangetast wordt. Telt u dit bij elkaar op, wetende dat de schade die de huid wordt aangedaan door de huid zelf wordt opgeslagen, dan ziet u in dat dit een verstandige zet zal zijn.

[caption id="attachment_200457" align="alignnone" width="511"]hoe pigmentvlekken verminderen pigmentvlekken hoe verminderen, hoe verminder ik pigmentvlekken Gebruik dagelijks een  spf factor om pigmentvlekken te voorkomen.[/caption]

Pigmentvlekken verminderen door middel van blekende crème

Door middel van blekende crème zult u de pigmentvlekken pas echt gaan verminderen. Ze zullen daadwerkelijk af gaan nemen. Er zijn een heleboel goede crèmes op de markt. Die ervoor kunnen zorgen dat de pigmentvlekken minder zichtbaar worden. Of zelfs helemaal verdwijnen. Doordat het de huid als het ware zal bleken, zullen de vlekken ook af gaan nemen. Over het algemeen heeft u bij dit soort crèmes binnen 6 tot 8 weken al een zichtbaar resultaat. U kunt zelf bepalen hoe lang u ermee blijft smeren. Het is wel belangrijk om deze crèmes 2 keer per dag aan te brengen. Anders duurt het veel langer voordat het product echt goed zijn werk kan doen. Nog een tip: gebruik tijdens de behandeling een SPF crème van tenminste 30.

Hoe Pigmentvlekken verminderen met make-up

Ook kunt u het verminderen door de juiste make up te gebruiken. Veel mensen maken hun huid in zijn geheel donkerder of juist wat lichter door met een bepaalde foundation aan het werk te gaan. Op die manier zullen de pigmentvlekken voor het oog afnemen. Uiteraard zijn ze nog wel aanwezig. Ook zijn er bepaalde plekken die u in kunt smeren, zodat het niet op zal vallen. Het is misschien slechts optisch, maar de pigmentvlekken zullen niet meer zichtbaar zijn.

Uiteraard kunt u ook de keuze maken om een peeling te laten doen. Waarbij er met een chemische substantie de bovenste laag van de huid wordt weggehaald, en daarmee ook het pigment wat zich daarin heeft opgehoopt. Maar aangezien dit wel een chemische behandeling is, moet u er wel rekening mee houden dat uw huid hierdoor zeer gevoelig kan worden, en ook op kan zwellen en rood kan worden. Dit trekt wel weer weg, maar kan ook als zeer vervelend ervaren worden.
Reactie plaatsen