Pigmentvlekken camoufleren

Pigmentvlekken camoufleren

Leer Pigmentvlekken camoufleren!

Pigmentvlekken camoufleren - Veel mensen vinden het verwijderen of minder maken van pigmentvlekken misschien net een stap te ver, maar er is natuurlijk ook altijd nog de mogelijkheid om je pigmentvlekken te camoufleren. Er zijn meer dan genoeg producten te vinden waar je dit mee kunt doen en er zijn ook andere manieren om de pigmentvlekken te camoufleren.

Door camouflage op de donkere plekjes op je huid aan te brengen, zal niemand ooit merken dat u er last van heeft en dat is dan ook de reden dat u dit wilt doen. U kunt hiervoor een goede concealer gebruiken of een camouflage crème zoals Coverderm. Het is in de praktijk helaas erg lastig om de juiste kleur voor de camouflage te vinden. Des te meer camouflage u gaat gebruiken om de pigmentvlekken uit het zicht te laten verdwijnen. Des te meer het over het algemeen op gaat vallen. Vaak gebruiken vrouwen een te lichte of een te gele kleur, waardoor de pigmentvlek juist grijs uit zal slaan. De kleur van het product moet juist de precieze kleur van uw huid hebben, vergezeld door een warme ondertoon.  Deze neutraliseert de donkere pigmentvlek en zorgt er daardoor meteen voor dat hij minder zichtbaar is.

Hoe pigmentvlekken camoufleren?


pigmentvlekken camoufleren

Bij het aanbrengen van de camouflage dient u deppende bewegingen te maken en het goed uit te vervagen. U krijgt het meest natuurlijke effect door na het aanbrengen van de concealer een poederfoundation aan te brengen, die de exacte kleur van uw huid moet hebben. Als u een gele ondertoon in uw huid heeft, dan moet deze ook in de foundation aanwezig zijn.  Als u niet weet welke ondertoon u heeft, dan kunt u om advies bij de parfumerie vragen.

Uiteraard zitten de pigmentvlekken ook vaak op andere plekken, die u dan op een andere wijze dient te camoufleren. Dat is trouwens goed te doen. Bijvoorbeeld door kleding te dragen die ervoor zorgt dar er geen aandacht op de plekken waar de pigmentvlekjes zitten wordt gegeven. Heeft u plekken op uw handen. Dan draagt u bijvoorbeeld een sjaal die meteen de aandacht naar uw nek zal trekken, vooral als het een mooie sjaal is die er op zal gaan vallen. Deze is meteen ook goed te gebruiken om de vlekjes in uw nek weg te werken.

Ook het dragen van handschoenen is voor uw handen een optie, hoewel dat natuurlijk niet het gehele jaar door gedragen kan worden. Door minder opvallende kettingen te dragen. Haalt u ook de aandacht bij uw nek weg. Hetzelfde effect hebben ringen en armbanden voor uw handen. Door subtiele sieraden te dragen. Trekt u niet meteen de aandacht hier naartoe en werkt het als het ware als een soort camouflage.

Vragen?


Stel ze hieronder!
shali
Door

shali

op 22 Dec 2017

heel erg bedankt voor de goede tips! ik gebruik jullie creme al maar ik werk ze alsnog graag weg. dat werkt heel goed met wat foundation die iets lichter is dan je eigen huidskleur. Ik poeder altijd af en op deze manier vallen ze bijna niet op :)

Reactie plaatsen