Pigmentvlekken verwijderen: wat is een dermatologisch geteste crème?

Pigmentvlekken verwijderen: wat is een dermatologisch geteste crème?

Pigmentvlekken kun je op verschillende manieren behandelen en pigmentvlekken ontstaan ook op verschillende manieren. Je hebt pigmentvlekken die ontstaan door de zon, dit is vaak wanneer je al wat ouder bent, maar je hebt ook pigmentvlekken die ontstaan door acne, of als gevolg van een zwangerschap. Om deze pigmentvlekken aan te pakken ga ik hieronder wat dieper in op de crèmes die je kunt gebruiken.

Pigmentvlekken crème


Er zijn verschillende crèmes op de markt, waaronder natuurlijk Skinlight. Deze crèmes zijn speciaal ontwikkeld om de huidproblemen te bestrijden en om deze te verminderen. De crème van Skinlight bestaat uit natuurlijke ingrediënten en is ook pH-neutraal. Deze pigmentvlekken crème kun je gebruiken op alleen de donkere plekjes op je gezicht en op je huid om zo de pigmentvlekken te verwijderen. Het beste is om deze 2 maal per dag op je huid te smeren en om de crème minimaal 2 maanden te gebruiken omdat het even duurt voordat de pigmentvlek minder donker wordt.

Dermatologisch


Een dermatologische geteste crème houdt eigenlijk in dat een crème getest is op de huid van mensen die mee hebben gedaan in het onderzoek van die specifieke crème of dat het getest is op dieren. Dat wil dan zeggen dat de crème is getest op eventuele allergische reacties. Verder wil dermatologisch niet veel zeggen.

Qua crème is het dus niet meteen beter om een dermatologisch geteste crème aan te schaffen omdat het alleen iets zegt over dat het is getest op mensen of dieren. De pigmentvlekken crème van bijvoorbeeld Skinlight is echter helemaal vrij van enige schadelijke ingrediënten of bestandsdelen. Zo is Skinlight;
  • Hypoallergeen
  • pH gebalanceerd
  • Er zit geen parfum in
  • Vrij van kwik
  • Vrij van hydrochinon
  • Vrij van kojiczuur
  • Vrij van retinol

Zo is het voor iedere huidtype te gebruiken en dus een veilige optie. Wanneer je gebruik wil maken van een crème voor het verwijderen van pigmentvlekken kijk dan altijd even goed naar de ingrediëntenlijst en kijk of er geen onnodige geurstoffen en dergelijke inzit
Reactie plaatsen