Acne behandeling

Acne behandeling

Acne behandeling

Acne behandeling - Acne, ook wel bekend als acne vulgaris. Dit is de medische term die voor jeugdpuistjes wordt gebruikt. Vrijwel iedereen krijgt in zijn of haar pubertijd last van acne. Vaak willen mensen ook van de acne behandeling afkomen. Daar zijn verschillende vormen van behandelingen voor beschikbaar.

Hoewel de manieren waarop acne te behandelen is de afgelopen jaren enorm zijn toegenomen. Blijft acne toch nog steeds een aandoening van chronische aard. Acne is dan ook niet in een dag of een paar dagen zomaar verdwenen. Ook de lichte vorm van acne heeft een langdurige behandeling nodig. Het kan helaas niet altijd worden genezen. Wel is het mogelijk om de acne rustig te maken. Vervolgens het ook dusdanig te behouden, zodat het uiteindelijk vanzelf over zal gaan.

[caption id="attachment_202323" align="alignnone" width="200"]acne behandeling Een goede acne behandeling kan daadwerkelijk acne voorkomen.[/caption]

Behandeling Acne

De standaard behandeling voor acne is er eigenlijk niet. Als de ontstekingsverschijnselen de kop opsteken dan is de behandeling anders als wanneer het voornamelijk om mee-eters zal gaan.

Er zijn verschillende dingen die bepalen met welk anti-acne middel u zal moeten starten, namelijk:
  • De ernst van de aandoening
  • De klachten
  • Littekenvorming
  • Leeftijd en geslacht

Bij het behandelen van acne heeft u de keuze uit diverse middelen die dan ook weer op verschillende manieren hun werk doen.

Acne behandelen met middelen die de versterkte verhoorning van de afvoergang tegengaan. Middelen die voor acne behandeling gebruikt worden die hiertoe behoren zijn onder andere:
  • Benzoylperoxide
  • Tretinoïne
  • Adapaleen

[caption id="attachment_202269" align="alignnone" width="250"]Acne behandeling Donkere littekens door acne? Skinlight helpt je er vanaf[/caption]

Deze worden toepast in de vorm van een crème, lotion of een gel. Ze zorgen ervoor dat de huid zal gaan schilferen, zodat de talg eenvoudig zijn weg naar buiten weet te vinden. Ook zal het vormen van mee-eters hierdoor tegen worden gegaan. Daarnaast zal de bezoylperoxide in geringe mate de bacteriegroei afremmen.

Als we spreken over een lichte vorm van acne  kan met tretinoïne, adapaleen en benzoylperoxide eenmaal per dag deze middelen aanbrengen al genoeg zijn. Een bezwaar van de hierboven genoemde stoffen is dat ze de huid, vooral in het begin van de behandeling, vaak kunnen gaan irriteren. Als het nodig blijkt kan de sterkte van de stoffen altijd nog worden verlaagd of kunt u het middel om de dag aanbrengen.

Andere methodes tegen Acnee

Ook zijn er middelen die de ontsteking remmen. Sommige antibiotica, zoals doxycycline en minocycline, hebben een ontstekingsremmende werking.

Over het algemeen is acne een onschuldige aandoening, die na een aantal jaren vanzelf weer over zal gaan. Door onder andere bovengenoemde middelen te gebruiken, kunt u het vormen van bijvoorbeeld littekens goede tegengaan en zelfs voorkomen. Er zijn verschillende middelen voor acne behandeling te krijgen.

Als u niet zeker bent of het gewoon acne is. Maak dan altijd een afspraak bij de huisarts want zij kunnen u doorverwijzen naar een huidspecialist bij u in de buurt. De meeste middelen zijn overigens bij de gemiddelde drogist of apotheek wel te verkrijgen.
Reactie plaatsen