Donkere littekens/ hyperpigmenatie gezicht - Skinlight.nl
08 januari 2018 
in Gezicht

Donkere littekens/ hyperpigmenatie gezicht - Skinlight.nl

Op jouw gezicht heb je misschien wel wat littekens, of die nou van een verwonding komen of van acné, maar deze littekens kunnen ook donkerder worden door hyperpigmentatie. Hoe komt dit? Dat vraag jij jezelf misschien af, maar wat je misschien nog wel veel belangrijker vind is hoe je deze bruine vlekjes verwijderen kunt. Hierom zullen wij je ook hierbij helpen.

Wat zijn donkere littekens en waar ze komen vandaan?

De wetenschappelijke voor het donkerder worden van littekens is post inflammatoire hyperpigmentatie, dit kan gebeuren bij littekens van een recente huidbeschadiging zoals acné of eczeem maar ook huidinfecties of insectenbeten. Hyperpigmentatie houdt in dit geval in dat er bij het litteken te veel pigment gevormd zal worden en dat zich dit gaat ophopen wat een donkerder litteken oplevert. Hoe deze hyperpigmentatie precies ontstaat is niet helemaal duidelijk, maar blijkbaar leveren de stoffen die vrijkomen tijdens het genezingsproces van de littekenen ook een overdadigheid aan pigment op. Blootstelling aan Uv-straling, wat in het zonlicht zit, maakt de donkere littekens alleen maar donkerder.

Hoe maak je donkere littekens lichter

Voorbeeld van donkere littekens in het gezicht

Hoe je deze bruine vlekjes verwijderen kunt

Nu wil je natuurlijk weten hoe je van deze donkere littekens af kunt komen. Maar als eerste moet je weten dat het vaak ook vanzelf weg kan gaan. Wanneer dit toch niet het geval is dan kun je jezelf aan deze technieken voor het bruine vlekjes verwijderen wagen.

Zorg eerst dat het huidprobleem weg is

Donkere littekens kunnen ontstaan door een huidinfectie of een huidziekte. Wanneer dit het geval is dan moet je hier eerst voor behandeld worden. Stap dus eerst naar je huisarts of dermatoloog om hier een oplossing voor te vinden. Daarna kun je de bruine vlekjes verwijderen met een hiervoor geschikte pigmentcrème.

Donkere littekens aanpakken met Skinlight

Skinlight is een crème die zowel de huid bleekt als de pigmentaanmaak afremt. Hierdoor wordt de huid lichter terwijl je er ook voor zorgt dat het probleem niet terug komt. Je brengt de crème simpelweg tweemaal per dag aan op de donkere litteken. Je zult binnen enkele weken al verschil zien.

Een chemische peeling

Hiervoor moet je naar een schoonheidsspecialist die jouw huid kan peelen met het gebruik van zuren. Op deze manier wordt de opperhuid vernieuwt en het pigment wat zich hier bevindt dus afgebroken. Bovendien zullen de zuren dieper de huid indringen zodat ook het overige pigment wordt afgebroken. Dat heeft uiteindelijk een mooi blekend effect als resultaat.

Zoals je ziet is er wel zeker een oplossing voor de donkere littekens. En kan het ook absoluut geen kwaad om er wat aan te doen. Oplossingen en behandelingen zijn er gelukkig genoeg. Je kunt met zoiets simpels als een blekende crème van Skinlight het probleem al oplossen en de bruine vlekjes verwijderen. Denk hier dus zeker over na maar zorg er in ieder geval voor dat het probleem dat de littekens heeft veroorzaakt eerst opgelost is.

Birgit van Knoppen
Door

Birgit van Knoppen

op 09 Feb 2018

Goed dat jullie duidelijk maken dat eerst het huidprobleem weg moet zijn voordat je aan de behandeling begint. Ik had ook last van donkere littekens, maar die zijn gelukkig nu verleden tijd!

Mariska
Door

Mariska

op 15 Mar 2019

Fijn blogje dames!

marieke
Door

marieke

op 25 Oct 2019

Hoi, een chemische peeling werkt niet altijd... bij mij heeft het namelijk niet gewerkt en had er behoorlijk last van. Je hele huid gaat er van vervellen en toen ik ook nog es geen resultaat had baalde ik daar behoorlijk van..

Amy
Door

Amy

op 21 Nov 2019

mijn littekens zijn donker geworden, heb een getinte huid en de huidarts gaf aan dat zoiets dus heel veel voorkomt. Echt verschrikkelijk, had ik vroeger maar niet continu mijn pukkels uitgeknepen denk ik nu.. in hoeverre werkt skin light en wanneer zie je ongeveer resultaat.

Linda
Door

Linda

op 03 Apr 2023

Ik heb eigenlijk precies hetzelfde gedaan laat in mijn puberteit. Nu jaren verder snap ik pas hoe de huid werkt. Voor mij heeft skinlight heel goed gewerkt. Ik zag de eerste resultaten na ongeveer een weekje of 8.

Reactie plaatsen