Page content

article content

Donkere littekens/ hyperpigmenatie gezicht – Skinlight.nl

Op jouw gezicht heb je misschien wel wat littekens, of die nou van een verwonding komen of van acné, maar deze littekens kunnen ook donkerder worden door hyperpigmentatie. Hoe komt dit? Dat vraag jij jezelf misschien af, maar wat je misschien nog wel veel belangrijker vind is hoe je deze bruine vlekjes verwijderen kunt. Hierom zullen wij je ook hierbij helpen.

Wat zijn donkere littekens en waar ze komen vandaan?

De wetenschappelijke voor het donkerder worden van littekens is post inflammatoire hyperpigmentatie, dit kan gebeuren bij littekens van een recente huidbeschadiging zoals acné of eczeem maar ook huidinfecties of insectenbeten. Hyperpigmentatie houdt in dit geval in dat er bij het litteken te veel pigment gevormd zal worden en dat zich dit gaat ophopen wat een donkerder litteken oplevert. Hoe deze hyperpigmentatie precies ontstaat is niet helemaal duidelijk, maar blijkbaar leveren de stoffen die vrijkomen tijdens het genezingsproces van de littekenen ook een overdadigheid aan pigment op. Blootstelling aan Uv-straling, wat in het zonlicht zit, maakt de donkere littekens alleen maar donkerder.

Bruine vlekjes verwijderen

Hoe je deze bruine vlekjes verwijderen kunt

Nu wil je natuurlijk weten hoe je van deze donkere littekens afkomt, maar als eerste moet je weten dat het vaak ook weer vanzelf wegtrekt, wanneer dit toch niet het geval is dan kun je jezelf aan deze technieken voor het bruine vlekjes verwijderen wagen.

Zorg eerst dat het huidprobleem weg is

Donkere littekens kunnen ontstaan door een huidinfectie of een huidziekte, wanneer dit het geval is dan moet je hier eerst voor behandeld worden. Stap dus naar jouw huisarts of een dermatoloog om hier een oplossing voor te krijgen voordat je de bruine vlekjes verwijderen kunt.

Een huid blekende crème zoals Skinlight

Skinlight is een crème die zowel de huid bleekt als de pigmentaanmaak afremt, hierdoor wordt de huid lichter terwijl je er ook voor zorgt dat het probleem niet terug kan komen. Je brengt de crème simpelweg tweemaal per dag op de donkere littekens en je zult binnen enkele weken al verschil zien.

Een chemische peeling

Hiervoor moet je naar een schoonheidsspecialist die jouw huid kan peelen met het gebruiken van zuren, op deze manier wordt de opperhuid vernieuwt en het pigment wat zich hier bevindt dus afgebroken. Bovendien zullen de zuren als het goed verder de huid indringen zodat ook het overige pigment wordt afgebroken en het uiteindelijk een blekend effect heeft.

Zoals je ziet is er wel zeker een oplossing voor de donkere littekens, en kan het ook absoluut geen kwaad, toch kan het erg vervelend zijn aangezien het over het algemeen niet als mooi wordt gezien. Toch kan je met zoiets simpels als een blekende crème van Skinlight het probleem al oplossen en de bruine vlekjes verwijderen. Denk hier dus zeker over na maar zorg er in ieder geval dat het probleem dat de littekens heeft veroorzaakt als eerst opgelost is.

 

Laat een bericht achter!

Comment Section

2 reacties op “Donkere littekens/ hyperpigmenatie gezicht – Skinlight.nl


Door Birgit van Knoppen op 9 februari 2018

Goed dat jullie duidelijk maken dat eerst het huidprobleem weg moet zijn voordat je aan de behandeling begint. Ik had ook last van donkere littekens, maar die zijn gelukkig nu verleden tijd!


Door Mariska op 15 maart 2019

Fijn blogje dames!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.