Vaarwel pigmentsnor dankzij deze 4 tips!
28 november 2019 
in Gezicht

Vaarwel pigmentsnor dankzij deze 4 tips!

Wanneer de zomer eraan komt, doen wij vrouwen er alles aan om onze hele lichaam zomer klaar te maken. Gezonder eten zodat we afvallen, onze overtollige haartjes wegwerken en onze huid al wat laten bruinen. Maar soms is onze huid op bepaalde plekken van ons lichaam al te bruin en willen we dit vaak niet. Denk maar aan de befaamde pigmentsnor. Een pigmentsnor boven je bovenlip klinkt vreemd, maar eigenlijk zijn het simpelweg pigmentvlekken, donkere vlekken dus, die zich boven de lip situeren. Hierdoor lijkt het dan alsof je een snor hebt, dit wordt dan een pigmentsnor genoemd. Wil je van je pigment op bovenlip vanaf? Lees dan in allerijl dit artikel.

Whitening creamVoorbeeld van een vlekkerige huid versus egale huid

Niet scheren maar epileren

Je huid scheren kan een boosdoener zijn voor pigmentvlekken, zelfs op alle plekken van je huid. Wanneer je je huid gaat scheren, scheer je de haartjes aan de buitenkant van je huid weg. Maar wat mensen vaak vergeten, is dat de haartjes en de haarwortels aan de binnenkant van je huid wel blijven zitten. Wanneer je donkere haren hebt, kan het dus zijn dat je huid daardoor een donkere schijn afgeeft. Een belangrijke tip is dus om te gaan epileren en niet meer te scheren. Bij epileren neem je zowel de haartjes aan de buitenkant als de wortels aan de binnenkant mee weg.

skinlight ervaringen

Skinlight

Om pigmentvlekken verwijderen mogelijk te maken, kan je een crème gebruiken die speciaal gericht is op pigmentvlekken. Dit zowel voor pigment op bovenlip als voor melasma als voordonkere oksels. Skinlight heeft tal van voordelen zoals een neutrale PH waarde, basis van natuurlijke ingrediënten en bovendien is de crème heel zuinig. Je hoeft met Skinlight dus geen vrees te hebben voor allergieën en je hoeft er ook niet te diep voor in de buidel te tasten. Hoe ga je te werk? Je smeert simpelweg tot twee maal per dag Skinlight op de vlekken, je laat ze even inwerken en gebruikt daarna een hydraterende crème. Afhankelijk van het type huid dat je hebt zie je binnen de 14 dagen resultaat.

Laserbehandeling

De pigmentvlekken verwijderen kan je ook op duurdere manieren laten doen. Voor een laserbehandeling zal je iets dieper in je portemonnee moeten duiken dan bij Skinlight. Wel wordt deze behandeling als zeer effectief ervaren en ook als, niet onbelangrijk, volledig pijnloos. Het licht van de laser dringt tot diep in de huidcellen en gaat het pigment in die cellen vernietigen. Belangrijk om weten is dat de rest van de huidcellen bij deze behandeling wel in tact blijven.

Chemische peeling

Nog een vrij drastische maar effectieve behandeling, is een chemische peeling. Deze wordt net als een laserbehandeling, uitgevoerd door een huidspecialist. Hierbij krijg je een chemisch goed op de probleemzone opgesmeerd en dan gaat de bovenste huidlaag, langzaam aan vervellen. Hierdoor zullen dus oppervlakkige pigmentvlekken mee verwijderd worden.

Laraatje
Door

Laraatje

op 03 Dec 2019

Heb ook last van pigment op mijn bovenlip, ben heel erg benieuwd naar skinlight. Zijn er nog meer tips of dingen die je moet doen om zo snel mogelijk resultaat te zien?

Noelle
Door

Noelle

op 12 Dec 2019

Ohh, dit is dus wat ik heb. Sinds de geboorte van mijn lieve meissie heb ik dus pigment op mijn bovenlip. Ik ben anderhalve maand na mijn bevalling naar Curacao geweest, vol in de zon gezeten natuurlijk en op dag 3 had ik al het idee dat er wat mis was. Naja, nu anderhalf jaar verder en ik heb er nog steeds last van. Ben heeel erg benieuwd naar deze creme.

Reactie plaatsen