Oksels bleken

​Donker gekleurde oksels komen met name voor bij mensen met een donkere of getinte huidskleur. En in mindere mate bij mensen met een blanke huid. Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor de verkleuringen op deze plek van het lichaam. Gelukkig zijn ze ook prima te behandelen en delen wij graag met jou hoe je dat het beste kunt doen.


Er zijn natuurlijk diverse redenen waardoor oksels bleken wenselijk kan worden. Onderstaand meer informatie.

​Donkere oksels kunnen op verscheidene manieren ontstaan. Bijvoorbeeld door:
  • Donkere oksels door scheren: Als je je oksels scheert haal je de haren vlak bij de huid weg. De haren onder de huid zorgen er dan echter voor dat het lijkt alsof de oksels donkerder zijn. Een simpele oplossing hiervoor is door niet te scheren, maar in plaats daarvan te epileren of harsen om de haren zo dieper weg te halen.
  • Acanthosis Nigricans: Acanthosis Nigricans is een aandoening die vooral voorkomt bij mensen met overgewicht. Het heeft dan ook vaak te maken met de insuline productie. Om dit te voorkomen is het aan te raden op je dieet te letten.
  • Door Hyperpigmentatie onder de oksel: Hyperpigmentatie komt door een overproductie van melanine. De hoofdoorzaak hiervan is de zon. Het komt dus niet veel voor dat dit de oorzaak is van de donkere oksels, aangezien oksels over het algemeen niet veel zonlicht te zien krijgen; toch kan het wel de oorzaak zijn. Om dit te herstellen kan een crème zoals Skinlight worden gebruikt.

oksels bleken, donkere oksels bleken, oksels lichter maken

Oorzaken van donkere oksels

De oorzaak van donkere knieholtes is juist de oorzaak die het minst voorkomt bij donkere oksels, namelijk hyperpigmentatie. Door het ouder worden van de huid kunnen huid cellen zich ophopen en zo donkere plekken veroorzaken. Blootstelling aan de zon veroorzaakt een hyperactiviteit van melanine in de opperhuid waardoor ook de bruine knieholtes ontstaan. Net als met hyperpigmentatie bij donkere oksels is ook dit prima te behandelen met een crème als Skinlight.

Donkere oksels behandelen

Skinlight is een crème op natuurlijke basis, welke om deze reden uitermate geschikt is voor gevoelige huid zoals de oksels en knieholtes. Vaak is de huid op deze plekken dunner en is juiste behandeling geboden. Doordat er geen toegevoegde parfums zijn en de crème Ph-neutraal is kan de crème goed worden toegepast op vrijwel elke plek van het lichaam. Om de donkere oksels of knieholtes te behandelen is tweemaal daags aanbrengen al genoeg. Hoe snel er resultaat is verschilt per persoon en per huidtype. Bekijk dus per week of het gewenste resultaat al bereikt is. Nadat dit bereikt is moet er wel wekelijks Skinlight crème worden aangebracht als onderhoudskuur.

Wanneer je geen al te strakke kledij draagt, de juiste deodorant gebruikt en altijd epileert in plaats van scheert, dan moet je op zoek naar een andere oplossing voor je probleem. Maar niet getreurd, ook dan is er een oplossing, namelijk Skinlight. Dit is een crème tegen pigmentvlekken die gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten en die een neutrale PH waarde heeft. Zijn extra kracht is de speciale whitening technologie waarmee hij de strijd tegen pigmentvlekken aangaat.

​Donkere Oksels Bleken met Skinlight

skinlight-1-of-2-producten-min

Weg met zwarte oksels door deze oplossingen

Als vrouwen met een bleke huid iets zouden kunnen veranderen aan hun lichaam dan is dat in de meeste gevallen een bruinere huid hebben. Uiteraard is het ook niet de bedoeling om een te donkere huid te hebben want daar is ook een nadeel aan. Vrouwen met een donkerdere huid hebben vaker last van zwarte oksels dan vrouwen met een bleke huid. Het heeft dus niet alleen maar voordelen. Vaak zijn deze donkere oksels zo’n bron van frustratie dat vrouwen wanhopig naar oplossingen beginnen te zoeken om er vanaf te geraken. Wel, bij dezen hoef je dus niet meer verder te zoeken want in dit artikel worden de oplossingen op een blaadje gepresenteerd.

Strakke kledij

Om van zwarte oksels af te geraken moet er misschien eerst eens gekeken worden naar de oorzaken hiervan. Vaak zijn er kleine dingen die je zelf al kan doen om van deze vervelende kwaal af te geraken. Vrouwen hebben soms de neiging om te strakke kledij te gaan dragen. Wel laat dit nu net een van de oorzaken zijn van donkere oksels. Raar zou je misschien denken maar eigenlijk is dat helemaal niet zo vreemd. Door de wrijving van je kledij met je huid kan je huid hier raar op gaan reageren en donker beginnen uitslaan. Houd er dus rekening mee als je gaat shoppen om wat lossere kledij aan te kopen.

oksels bleken, donkere oksels bleken, oksels lichter maken

Foute deodorant

Een foute deodorant kan nog een oorzaak zijn van de donkere huid onder de oksels. Je oksels lichter maken zou je dus al kunnen verwezenlijken door een goede, voedende deodorant te kopen die geschikt is voor jouw huidtype. Gebruik je echter de verkeerde, dan kan het zijn dat je huid hier op allerlei rare manieren op zal reageren.

Niet meer scheren maar epileren

Oksels lichter maken kan je ook doen door je oksels te gaan epileren in plaats van te scheren. Wanneer je je oksels gaat scheren, neem je enkel de haartjes weg die aan de buitenkant van je huid staan. Maar wat je achter laat zijn wel de haartjes en de wortels van je haartjes aan de binnenkant van je huid. Doordat deze zich vlak onder je huid bevinden zal het dus lijken alsof je een donkere huid hebt. Bij epileren daarentegen, neem je wél de haarwortels en de overige haartjes mee. Nog een oplossing dus die je heel eenvoudig zelf kan toepassen voor donkere oksels.
arrow_drop_up arrow_drop_down