Van donkere oksels afkomen
07 november 2018 

Van donkere oksels afkomen

Voor sommige vrouwen zullen volgende dingen heel bekend in de oren klinken. We zien op tegen de zomer omdat we dan moeten rondlopen in bikini of tops terwijl we ons frustreren en schamen voor onze donkere plekken in onze oksels. Je voelt je enorm onzeker en wil je oksels altijd bedekt hebben. Echter is deze frustratie en schaamte niet nodig want er zijn een aantal methodes die je kan proberen om je oksels lichter te maken. Zo hoef jij je niet meer onzeker te voelen en te schamen en kan jij perfect rondlopen in die top of bikini die je vroeger altijd links liet liggen.

zwarte oksels lichte rmaken

Donkere oksels lichter maken door het veranderen van enkele simpele aanpassingen in je dagelijkse routine.

Donkere oksels: oorzaken, tips en oplossingen

Wij vrouwen zijn soms een beetje moeilijk als het op ons uiterlijk aankomt. We zijn niet snel tevreden met hoe we eruitzien en zullen altijd wel iets aan ons lichaam vinden dat minder goed is. De ene vindt zichzelf bijvoorbeeld te dik, de ander wil graag een mooi bruin kleurtje en nog iemand anders heeft een haat-liefde verhouding met het haar. Maar wat vele mensen niet weten is dat een ander voorkomend probleem donkere oksels zijn. Vooral bij vrouwen die een donkerder getinte huid hebben, kunnen donkere oksels vaak voorkomen. In dit artikel vind je tips en oplossingen om van donkere oksels afkomen mogelijk te maken.

Hoe ontstaan donkere oksels

Eerst en vooral is het goed om te weten wat de redenen kunnen zijn waarom je donkere oksels hebt. Scheren kan al een boosdoener zijn voor je oksels. Vanaf dat je de oksel begint te scheren, haal je de haartjes die vlak tegen je huid staan weg, waardoor je je huid ziet. Maar de haartjes onder je huid blijven natuurlijk zitten en daardoor kan het zijn dat je oksels donkerder lijken. Uiteraard willen we niet met een haarbos onder onze oksels lopen maar je kan dan beter epileren of harsen om donkere plekken te vermijden. Acanthosis Nigricans, een aandoening die vaak voorkomt bij mensen met overgewicht zorgt ervoor dat zij vaak meer last hebben van donkere oksels. Dit heeft alles te maken met de productie van insuline. Letten op je voeding kan dus ook een tip zijn.

zwarte oksels bleken

Skinlight maakt donkere oksels lichter

Skinlight

Gelukkig is er voor ons, vrouwen en mannen een oplossing: oksels bleken. Dat kan met Skinlight, Skinlight is een natuurlijke crème op basis van natuurlijke ingrediënten wat het perfect maakt om deze op gevoelige plaatsen zoals oksels aan te brengen. Het voordeel van deze crème is dat hier geen toegevoegde parfums inzitten en dat de crème PH neutraal is. Ideaal voor een juiste behandeling op plekken waar de huid veel dunner is zoals oksels of knieholtes. Er wordt aangeraden om Skinlight dagelijks 2 maal aan te brengen op de oksels. Reinig uw huid op voorhand goed en laat de crème een paar minuutjes inwerken. Daarna kan u eventueel andere huidproducten aanbrengen. U zal zien dat de donkere oksels langzaam lichter zullen worden. Een tijd hierop plakken is nogal moeilijk omdat dit uiteraard afhangt van welk huidtype je hebt. Als je zichtbaar resultaat boekt, is het zeer belangrijk om Skinlight wekelijks te blijven gebruiken om te vermijden dat de donkere plekken in je oksels terug komen.

Verwissel van deodorant

Een andere simpele oplossing kan zijn om af en toe eens te wisselen van deodorant. Je moet de juiste deodorant zoeken die geschikt is voor jouw huid. In sommige deodoranten zit heel veel aluminium waar de huis slecht kan op reageren met als resultaat donkere oksels of pigmentvlekken. Gebruik een natuurlijke deodorant en je zal zien dat dit al een heel ander resultaat kan opleveren!

Niet meer scheren maar epileren

Je zou het misschien helemaal niet verwachten maar donkere oksels na scheren komt vaker voor dan je denkt. Wanneer je je oksels gaat scheren, wordt er vaak vergeten dat enkel aan de buitenkant van de huid de haartjes worden verwijderd. Aan de binnenkant van je huid blijven de haartjes en de wortels wel zitten waardoor je dus een donkere kleur onder je huid krijgt. Hierdoor lijkt het dus alsof je donkere oksels hebt. Een simpele oplossing kan hiervoor zijn om je oksels niet meer te gaan scheren maar te gaan epileren. Bij deze methode verwijder je niet alleen de haartjes aan de buitenkant, maar neem je ook de wortels mee. Dit is al een eerste manier van donkere oksels afkomen mogelijk te maken.

oksels bleken, donkere oksels bleken, oksels lichter maken

Leef gezond

De huid is een van onze belangrijkste en grootste organen van ons lichaam, het is daarom dus belangrijk om hier goed zorg voor te dragen. Het is algemeen geweten dat we goed voor ons lichaam moeten zorgen door gezond te eten en voldoende te bewegen. Echter heeft dit ook een grote invloed op onze huid. Veel water drinken speelt hierbij een grote rol. Wanneer je tot 2 liter water per dag drinkt, zal dit een goed effect hebben op onze huid. Geen donkere huid meer, geen uitgedroogde huid meer en je huid zal gewoon meer gaan stralen. Neem alsook je voeding eens onder de loep en neem wat meer beweging. Je zal merken dat je niet alleen donkere oksels na scheren kan krijgen maar ook wanneer je niet gezond leeft.

Crème tegen donkere oksels

Wanneer je gezond leeft, voldoende beweegt en meer dan genoeg water drinkt dan moet je op zoek naar een andere oplossing. Er zijn allerlei dure behandelingen genoeg maar er wordt toch eerst aangeraden om Skinlight te gaan proberen. Dit is een crème die de strijd aangaat met de pigmentvlekken. Wanneer je hem tot 2 maal per dag op de vlekken aanbrengt, zal hij tot diep doordringen in de huid met zijn speciale whitening technologie. Hierdoor zal je na een paar weken al een serieus verschil merken en zullen je oksels veel bleker zijn!

Rachel uit Amsterdam
Door

Rachel uit Amsterdam

op 12 Dec 2019

Hoi, ik heb dus ook last van donkere oksels. Bij mij ziet het er net zo uit als op de eerste foto. Heb ook ongeveer dezelfde huidskleur. Het zijn geen dode huidcellen bij mij en wil er heel graag vanaf komen. Wie kan mij advies geven?

Reactie plaatsen