5 tips om donkere oksels te verminderen
07 juni 2019 

5 tips om donkere oksels te verminderen

Last hebben van donkere oksels is niet fijn, voor niemand. Vaak heeft het een effect op ons zelfvertrouwen, toch zeker tijdens de zomer. We durven soms geen topjes dragen of in bikini rondlopen uit schrik dat mensen onze donkere oksels zouden zien. Echter hoef je je hier niet voor te schamen, want veel meer vrouwen hebben hier ook last van. Er zijn gelukkig wel een aantal middeltjes waardoor je de strijd tegen donkere oksels aan kan gaan. Want hoe krijg je nou eigenlijk die donkere plekken onder je oksels maar bovenal hoe kom je er weer vanaf? Allerlei tips en oorzaken vind je hier!

oksels bleken, donkere oksels bleken, oksels lichter maken

Verschillende oorzaken

Donkere oksels kunnen verschillende oorzaken hebben, eentje daarvan is je oksels scheren. Bij het scheren van je okselhaar, haal je eigenlijk enkel de okselharen weg aan de buitenkant van je huid. Maar de haartjes dicht tegen je huid en de wortels onder de huid, blijven wel zitten. Dit met als gevolg dat het kan lijken alsof je donkere plekken onder je oksels hebt. Beter is dus om te epileren zodat je alle haartjes en wortels onder de huid mee verwijdert. Nog een oorzaak kan overgewicht zijn. Acanthosis Nigricans is een aandoening die vaak voorkomt bij mensen met een te zwaar gewicht en die een storing hebben bij het productieproces van insuline. Dit kan een oorzaak zijn van donkere oksels. Je kan dus misschien ook al eens je voedingspatroon onder de loep nemen.

Pigment crème

Na het onder de loep nemen van je voedingspatroon en het epileren van je oksels kan je gaan overwegen om een pigment crème te smeren. Dit is een crème die zich baseert op pigmentvlekken en Skinlight is er daar eentje van. Deze crème heeft een speciale whitening technologie die ervoor zorgt dat donkere vlekken zullen gaan verbleken. Volledig gebaseerd op natuurlijke stoffen en met een neutrale PH waarde is deze crème dus geschikt voor de gevoelige huid. Je hebt niet veel nodig, je smeert 2 keer per dag wat Skinlight op de donkere vlekken en na een tweetal weken zou er zichtbaar verandering moeten zijn. De crème is dus niet alleen zeer effectief maar ook nog eens heel zuinig.

oksels bleken, donkere oksels bleken, oksels lichter maken

Nieuwe deodorant

Nog een simpele tip kan zijn om een andere deodorant te gaan gebruiken. Soms kan het zijn dat we onbewust al jaren de verkeerde deodorant gebruiken voor onze huid. Daarom moet je op zoek gaan naar een deo die geschikt is voor jouw type huid. In bepaalde deo’s zit heel veel aluminium met als resultaat dat je huid daar negatief op kan reageren en er zo pigmentvlekken of donkere plekken ontstaan.

Laserbehandeling

Als je echt ten einde raad bent kan je altijd overwegen om een laserbehandeling te laten doen. Houd er wel rekening mee dat dit geen goedkope oplossing is en je er vaak verschillende sessies van nodig hebt alvorens je effectief resultaat kan zien. Het is wel een zeer effectieve behandeling, veel vrouwen zijn er mee geholpen.

Sasje
Door

Sasje

op 12 Jun 2019

Wil zo graag van mijn donkere oksels afkomen, wissel al best vaak van deodorant maar dat is wel sowieso een hele goede tip! Ook de werking is dan beter X Sasje uit Arnhem

anoniemie
Door

anoniemie

op 12 Jun 2019

Ben wel heel benieuwd waar je een dergelijke laserbehandeling voor donkere oksels kunt laten doen? want is een creme dan niet veel makkelijker?

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down