Zeg definitief vaarwel tegen jouw pigmentsnor!
18 april 2019 
in Gezicht

Zeg definitief vaarwel tegen jouw pigmentsnor!

Bruine vlekken in gezicht of op je bovenlip, het kan zeer frustrerend zijn en mensen kunnen vaak in paniek schieten wanneer deze vlekjes plots de kop opsteken. Ze weten soms niet of deze vlekjes gevaarlijk zijn en wat deze vlekken in eerste instantie zijn. In de meeste gevallen hoef je je bij pigmentvlekken geen zorgen te maken. Ze zijn meestal onschuldig en zijn hooguit wat vervelend. Daarom wil je er hoogstwaarschijnlijk ook vanaf geraken. Gelukkig is van je pigmentvlekken op bovenlip afkomen geen onmogelijke zaak.

pigmentsnor, pigment op bovenlip

Pigmentsnor

Wanneer je last heb van pigmentvlekken op de bovenlip dan kan het lijken alsof je precies een snor hebt, daarom wordt dit vaak een pigmentsnor genoemd. Alles behalve fijn natuurlijk en het kan best wel aan je zelfvertrouwen knagen. Deze vlekken vallen natuurlijk immers meteen op wanneer mensen je in het gezicht aankijken. Maar deze tijd van frustratie kan je achterwege laten met de tips die je hier krijgt, zowel om bruine vlekken in het gezicht te voorkomen als te vermijden. In de eerste plaats is het belangrijk om je huid goed te hydrateren. Op deze manier huid je je huid verzorgt en voorkom je schraalheid. Daarna is het belangrijk om je huid te allen tijde goed te beschermen. Vooral wanneer je een bleke huid hebt. Ga je huid net harsen en smeer ze altijd goed in voor je naar buiten gaat, ook al is er geen zon.

Zelf aan de slag

Er zijn verschillende huishoudmiddeltjes die ervoor kunnen zorgen dat je pigmentvlekken op bovenlip voorgoed verleden tijd zijn. Met een citroen, wat zout en olijfolie kom je al een heel eind ver. Met deze ingrediënten kan je namelijk een maskertje maken dat goed is tegen de pigmentvlekken. Meng het sap van een halve citroen met een theelepel zout en doe er wat druppels olijfolie bij. Deze crème smeer je dan op de pigmentvlekken en laat je ongeveer een kwartiertje inwerken. Onder andere het zuur van de citroen zal tot diep in je huid doordringen en het pigment gaan verpulveren. Het is wel zeer belangrijk om je huid daarna te spoelen met lauw water en deze goed te hydrateren. De citroen kan namelijk een uitdrogende bijwerking hebben.

pigmentsnor, pigment op bovenlip

Crème voor pigmentvlekken

Heb je toch niet al te veel vertrouwen in het feit dat de citroen jouw probleem kan oplossen? Dat is perfect te begrijpen maar daarom niet getreurd. Er bestaan namelijk ook echte crèmes tegen pigmentvlekken. Skinlight is er daar één van. Hij heeft een speciale whitening technologie die het pigment zal gaan afbreken en de aanmaak van nieuw pigment zal stoppen. Het enige dat je hoeft te doen is deze crème tot 2 maal per dag aanbrengen op de vlekken, telkens met een kleine hoeveelheid. Na een paar weken zal je merken dat je huid bleker gaat worden en je voorgoed vaarwel kan zeggen tegen deze vlekken!

marlie
Door

marlie

op 12 Jun 2019

Pigmentvlekken op de bovenlip zijn echt the worst! Wat verschikkelijk en het lijkt inderdaad echt op een snorretje. Ben opzoek naar iets wat werkt voor m'n oudste zus. Ze kreeg het na haar zwangerschap

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down