Donkere vlekjes in het gelaat verminderen
22 oktober 2017 
in Gezicht

Donkere vlekjes in het gelaat verminderen

Wanneer je ouder wordt kan het zich voordoen dat je bruine vlekken in je gezicht gaat krijgen, dit komt doordat jouw huid gedurende de jaren veel aan zonlicht is blootgesteld, en de uv-straling ervoor heeft gezorgd dat er nu overtollig pigment wordt aangemaakt. Dit overtollige pigment vertaald zich dan weer naar bruine vlekken in gezicht. Gelukkig zijn er wel manieren om donkere vlekjes te verwijderen.

Skinlight whitening treatment

Een erg gemakkelijke manier om van deze donkere vlekjes af te komen is dagelijks een verlichtende crème, zoals die van Skinlight, aanbrengen. De Skinlight whitening treatment is een crème die de huid op natuurlijke wijze bleekt, waardoor de vlekken binnen enkele dagen een stuk lichter zijn je ze niet meer ziet zitten. Hier komt nog bij dat de crème van Skinlight de huid ook egaler maakt.

Donkere vlekjes in het gelaat verminderen

Ontstaan van donkere vlekjes op de huid door zonlicht

Scrub de huid regelmatig

Een manier die deels helpt is het regelmatig scrubben van jouw huid. Dode huidcellen zijn namelijk donkerder dan levende huidcellen, en wanneer deze zich ophopen worden de pigmentvlekken dus een stuk heftiger. Door jouw huid regelmatig te scrubben verwijder jij deze dode huidcellen en ziet jouw huid er direct egaler uit.

Draag elke dag zonnebrand

Zoals ik al noemde worden deze bruine vlekken in het gezicht meestal veroorzaakt door te veel blootstelling aan de uv-straling van de zon. Een manier om te voorkomen dat deze vlekken nog donkerder worden en dat er meer ontstaan is door jouw huid elke dag tegen de uv-straling te beschermen door zonnebrand te dragen.

Donkere vlekjes in het gelaat verminderen

Combineer Skinlight met een hoge zonnefactor

Gebruik citroen als natuurlijk bleekmiddel

Door de hoge zuurgraad heeft citroensap een natuurlijk blekend effect, en kan het dus ook gebruikt worden om uw pigmentvlekken lichter te maken. Als je dagelijks wat citroensap op de vlekken smeert en dit enkele weken volhoudt zal je vanzelf zien dat de vlekken lichter worden. Houdt er alleen wel rekening mee dat citroensap uitdrogend werkt en dat je dus een hydraterende crème moet opsmeren na het aanbrengen van het citroensap.

Gebruik make-up

Natuurlijk verwijder je hier de donkere vlekken niet mee, maar wanneer je bijvoorbeeld een erg gevoelige huid hebt die niet reageert op bleekmiddeltjes dan kan dit alsnog een goede optie zijn. Een beetje camouflage make-up kan al een groot verschil maken in hoe jouw gezicht eruitziet. Wanneer je dan inderdaad een gevoelige huid hebt is het wel belangrijk dat je kiest voor natuurlijke make-up die jouw huid ook niet zal irriteren

Zoals je wel ziet zijn er genoeg manieren om van die vervelende donkere vlekken af te komen, en zit je er echt niet aan vast. Ik raad je vooral aan om elke dag die zonnebrand op te smeren, zodat je kunt voorkomen dat het nog erger wordt dan het al is. Bovendien voorkom je hiermee ook de vroegtijdige vorming van rimpels en verlaag je jouw kansen op het ontwikkelen van huidkanker. En vergeet niet dat je ook moet smeren als de zon niet schijnt, want ook dan is er nog steeds uv-straling die jouw huid raakt.

Reactie plaatsen