Wat te doen tegen: Rode en Bruine vlekjes van puistjes
05 mei 2017 
in Gezicht

Wat te doen tegen: Rode en Bruine vlekjes van puistjes

Het is heel erg vervelend wanneer er rode en bruine vlekjes op je huid achterblijven na een puistje. Maar hoe voorkom je deze vlekjes en hoe kom je er zo snel mogelijk weer vanaf?

Hoe pak je rode en bruine vlekjes aan?

De rode en bruine vlekjes die achterblijven nadat het puistje weg is noemen we hyperpigmentatie vlekjes. Deze vlekjes ontstaan doordat de huid aan het genezen is. Soms worden dergelijke vlekjes vergeleken met littekens, maar dat zijn ze zeker niet. De vlekjes trekken vaak vanzelf weer weg. Om dit proces iets te versnellen kun je volgende tips gebruiken.

1. Gebruik milde en goede huidverzorgingsproducten
Agressieve scrubs met irriterende ingrediënten zijn niet goed voor de huid. Scrubs kunnen daarnaast de huid flink beschadigen en dit vertraagt het helingsproces. Belangrijk is om te kiezen voor een natuurlijk puistjes- of reinigingsproduct.

2. Gebruik een ontstekingsremmende dagcrème
Puistjes in het gelaat zijn eigenlijk kleine ontstekingen in de huid. Vaak raken deze meer geïrriteerd door crèmes met agressieve ingrediënten. Het beste kun je kiezen voor een natuurlijke verzorgingsolie die daarnaast ook een ontstekingsremmende werking heeft. Een natuurlijke huidolie die voldoet aan deze criteria is Argan olie, olijfolie en kokosolie.

3. Gebruik dagelijks een hoge zonnebrandcrème
Ontstekingen in de huid die blootgesteld worden aan de zon kunnen rood of bruin kleuren. Zodra de vlekjes bruin kleuren dat spreken we van pigmentvlekken. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon. Dat doe je door een hoge zonnefactor te gebruiken van minimaal spf 50. Het maakt in deze niet uit of de zon schijnt of niet. Uv-straling is er namelijk altijd.

Bruine vlekjes behandelen

Bestaande bruine vlekjes die ontstaan zijn door acne kun je eenvoudig verminderen met Skinlight. Je brengt de crème specifiek op de donkere vlekjes aan en herhaalt dit twee keer per dag. Het is belangrijk om tijdens de behandeling een hoge zonnefactor te gebruiken. Ook wanneer de zon niet zichtbaar schijnt.

yas
Door

yas

op 11 May 2017

In mijn pubertijd heb ik heel erg veel last gehad van acne, mijn gezicht zat helemaal vol met pijnlijke puistjes.. enkele daarvan zijn bij mij donker verkleurd en ja dit lijken nu meer bruine pigmentvlekjes te zijn geworden. Het stomme is dat ze niet meer vanzelf weggaan, of althans die hoop heb ik maar opgegeven. Nu gebruik ik Skinlight voor drie maanden en ik moet zeggen petje af. Het werkte niet meteen maar uiteindelijk begonnen de vlekjes toch te vervagen en nu vallen ze eigenlijk al niet meer op!

Reactie plaatsen