Wat te doen bij pigmentvlekken in gezicht?
09 oktober 2019 

Wat te doen bij pigmentvlekken in gezicht?

Pigmentvlekken in gezicht, een vervelende kwaal waar wij je graag vanaf helpen. Mensen die hier problemen mee hebben weten maar al te goed wat voor frustraties en irritaties het met zich meebrengt. De vlekken zien er soms uit als sproetjes en de één is zeker de ander niet. Maar wanneer deze in grote hoeveelheden tevoorschijn komen dan is het heel wat minder fijn en kun je dat als heel storend ervaren. Veel mensen blijven met dit probleem rondlopen en dit kan serieuze gevolgen hebben. Het kan leiden tot een gebrek aan zelfvertrouwen terwijl pigmentvlekken juist heel goed te behandelen zijn. In dit artikel worden er manieren besproken om pigmentvlekken verwijderen ook voor jou mogelijk te maken.

Pigmentvlekken in gezicht verwijderen

Pigmentvlekken in gezicht, je kan er gelukkig heel goed vanaf komen en er zijn verschillende manieren om dat mogelijk te maken. De ene wat intensiever en duurder dan de andere, maar wel allemaal even effectief. Wanneer je alles hebt gelezen kun je voor jezelf uitmaken wat de beste manier voor jou is en kun je hier direct mee aan de slag gaan. Zo zul je weer een stuk gelukkiger zijn met je uiterlijk en ben je eindelijk van die vervelende vlekjes af. Daarnaast weet je straks ook precies welke behandelmethode het meeste effect zal hebben voor jouw huid type en huidprobleem. Hieronder de behandelingen op een rij;

  • Pigmentvlekken voorkomen: wanneer je huid gevoelig is voor de aanmaak van melanine en jij dus heel snel pigmentvlekken krijgt. Dan is voorkomen altijd beter dan behandelen. Gebruik daarom dagelijks een zonnefactor en zet een hoedje op wanneer je vol in de zon zit.
  • Gebruik een pigmentcrème: het is verstandig om voortaan je dagcrème te vervangen voor een pigmentcrème zoals Skinlight. Skin light remt de aanmaak van melanine af en pakt pigmentvlekken effectief aan. De crème kan doordringen tot diepere huidlagen en het probleem daar aanpakken.
  • Overweeg laser: wanneer een pigmentcrème voor jou niet voldoende werkt dan kun je laser overwegen. Laser is vrijwel alleen maar zinvol wanneer je bijvoorbeeld enkele pigmentvlekken wilt aanpakken. Je betaalt namelijk per pigmentvlek. De kleur van de pigmentvlek is heel belangrijk, hoe donkerder de pigmentvlek hoe meer behandelingen er nodig zullen zijn.
  • Let op je voeding: zoals bij alle huidproblemen speelt voeding ook een belangrijk rol. Eet gezond, kom genoeg buiten en beweeg voldoende. Dat is goed voor je lichaam en geest en laat je huid stralen.
  • Exfoileren/chemische peeling: deze behandeling is het overwegen waard bij melasma/zwangerschapsmasker. Het is een vrij heftige maar zeker pijnloze behandeling. De behandeling is heftig omdat de huid behoorlijk gaat vervellen. De behandeling moet vaak meerdere keren uitgevoerd worden voor een goed resultaat.

Pigmentvlekken in gezicht

Voorkomen van pigmentvlekken

We willen ook de raad en advies geven over hoe pigmentvlekken ook voorkomen kunnen worden. Pigmentvlekken in gezicht kunnen dan wel verwijderd worden, het is altijd fijner om de strijd hiermee niet te moeten aangaan. Pigmentvlekken ontstaan het vaakst doordat de huid wordt blootgesteld aan UV licht. Hierdoor maakt onze huid melanine aan ter bescherming. Wanneer dit in de onderste huidlagen blijft, krijgen we gewoon een kleurtje op de huid. Wanneer er echter te veel melanine wordt aangemaakt of wanneer deze zich in de bovenste huidlaag gaat bevinden, ontstaan er bruine vlekken. Jezelf goed insmeren, kan een goede manier zijn om deze bruine vlekken te voorkomen.

Pigmentvlekken in gezicht

3 oplossingen tegen pigmentvlekken

1) Een van de eerste pigmentvlekken verwijderen manieren is Skinlight whitening treatment. Een hele effectieve pigmentvlekkencrème die je twee maal per dag moet aanbrengen en waar je na een aantal weken goede resultaten van ziet.

2) Een tweede oplossing is een laserbehandeling, het licht van de laser dringt hierbij tot diep in de huid door en pakt het pigment in de huidcellen aan. De rest van de huidcellen blijft intact. Een duurdere behandeling, maar zeer effectief.

3) Exfoileren: dit is een behandeling die ook wel chemische peeling genoemd wordt. Het is een vrij agressieve maar wel pijnloze behandeling. De behandeling wordt veel aangeboden bij schoonheidssalons. 

4) Een laatste redmiddel kan zijn om je voedingspatroon eens te gaan bekijken. Goede en gevarieerde voeding kan wonderen doen voor je huid! Wanneer je dit gaat combineren met wat beweging en voldoende water drinken kan dit een groot verschil geven. Als je ineens een stuk gezonder gaat eten dan is het belangrijk dat je jezelf tijd geeft om hieraan te wennen. Je zult merken dat je huid juist in het begin heel onrustig wordt. Maar naar een tijdje zul je merken dat je huid juist meer gaat stralen. Je ziet er gezonder uit en huidkwaaltjes zoals een doffe huid, pigmentvlekken en wallen zonder daadwerkelijk minder worden.

Reactie plaatsen