Hoe definitief afkomen van ouderdomsvlekken in gezicht?
03 oktober 2019 

Hoe definitief afkomen van ouderdomsvlekken in gezicht?

We doen vaak heel hard ons best om er goed uit te zien en verzorgd voor de dag te komen. Vooral aan ons gezicht besteden we vaak extra tijd, omdat dit toch de eerste aanblik van mensen is. Wanneer we ouder worden, is het belangrijk om nog extra zorg te bieden aan onze huid. Maar hoe goed we dit ook doen, sommige dingen kunnen we echter niet tegenhouden. Denk hierbij maar aan ouderdomsvlekken. Ouderdomsvlekken in het gezicht, of om het anders te noemen bruine pigmentvlekken kan een groot probleem zijn dat op latere leeftijd opduikt.

ouderdomsvlekken gezicht en bruine pigmentvlekken verwijderen

Ouderdomsvlekken verwijderen

Bruine pigmentvlekken

Ouderdomsvlekken of bruine pigmentvlekken, zijn verkleuringen in de huid. Ze komen regelmatig voor in de vorm van sproetjes, maar ze kunnen ook in grotere vorm optreden en die kunnen de huid dan een vermoeide en minder verzorgde aanblik geven. Hoe ontstaan ouderdomsvlekken? Wel ze ontstaan voornamelijk door de invloed van de zon. Wanneer we lang in de zon zitten, gaat onze huid melanine aanmaken ter bescherming. Wanneer dit proces verstoord geraakt, kan er te veel melanine worden aangemaakt waardoor er dus hyperpigmentatie voorkomt. Wanneer we ouder worden, wordt onze huid dus vaker en vaker blootgesteld aan de zon waardoor deze vlekken dus meer en meer tevoorschijn zullen komen.

ouderdomsvlekken gezicht en bruine pigmentvlekken verwijderen

Wat kan je doen tegen ouderdomsvlekken gezicht?

Ook op latere leeftijd willen we er nog goed uit zien en daarom willen we er snel komaf kunnen maken wanneer dit probleem echt te groot wordt. Gelukkig zijn er dan oplossingen die je kan toepassen. Het belangrijkste is om de huid goed te blijven beschermen en verzorgen. Bepaalde medicijnen kunnen verstoord werken voor de huid en ook met cosmeticaproducten dient goed opgelet te worden. Verder kan er een lasertherapie overwogen worden die door een huidspecialist wordt uitgevoerd. Bij een lasertherapie wordt er echt gericht op het pigment in de huidcellen. Dit wordt afgebroken door de laser, maar de rest van de huidcellen blijft wel intact. De behandeling wordt als zeer effectief omschreven door mensen die ze al hebben laten uitvoeren.

ouderdomsvlekken gezicht en bruine pigmentvlekken verwijderen

Hoe bruine pigmentvlekken voorkomen?

Bruine pigmentvlekken of ouderdomsvlekken voorkomen is beter dan ze te moeten verwijderen. Het is altijd belangrijk om jezelf goed in te smeren wanneer je de zon ingaat. Op jongere leeftijd is dit al belangrijk, maar evengoed nog steeds wanneer we ouder worden. Zo heeft onze huid minder bescherming aan te maken en is er dus minder kans dat deze ouderdomsvlekken zullen gaan ontstaan.

Riet
Door

Riet

op 04 Oct 2019

Bij mij zijn mijn ouderdomsvlekken echt het meest storende aan mijn uiterlijk, huisarts kan er niet zoveel aan doen en ben toch wel heel erg benieuwd naar deze creme

Adna
Door

Adna

op 04 Oct 2019

dit is een fijne creme die goed werkt. Het vervaagt mijn vlekken goed waardoor mijn huid er een stuk beter uitziet.

Reactie plaatsen