Hyperpigmentatie gezicht behandelen en verminderen
20 oktober 2016 

Hyperpigmentatie gezicht behandelen en verminderen

Wat is Hyperpigmentatie?

Hyperpigmentatie is een huidaandoening waarbij er sprake is van te veel pigment aanmaak in de huid. Hyper- pigmentatie komt vaak veel voor op het gezicht, de handen en andere lichaamsdelen die dagelijks blootgesteld worden aan zonlicht.

Hoe ziet Hyperpigmentatie eruit?

Hyperpigmentatie zijn pigmentvlekken die eruit zien als vlakke donkere plekken op de huid. De kleur is meestal lichtbruin tot zwart en kunnen sterk in grootte en vorm verschillen.

pigmentvlekken-verwijderen

Wat kunt u zelf tegen Hyperpigmentatie doen?

Hyperpigmentatie wordt in de meeste gevallen veroorzaakt en bevordert door zonlicht. Om dit te voorkomen is het belangrijk om alle delen van het lichaam die dagelijks blootgesteld worden aan daglicht, te beschermen met een spf factor van minimaal spf 30 of hoger.

Behandelingen tegen Hyperpigmentatie / Pigmentvlekken

Chemische peelings: een bekende behandelmethode waarbij er een zuurhoudende substantie wordt aangebracht op het gezicht, de handen en decolleté. Het doel hiervan is om de buitenste lagen van de huid te verwijderen. Deze oplossing zorgt ervoor dat de huid uiteindelijk los laat waarbij onderliggende huid gelijkmatig gepigmenteerd terugkomt.

Lasertherapie heeft een soortgelijk effect, maar bij deze methode gaat men nauwkeuriger te werk. Dat komt omdat de dermatoloog meer controle heeft over de intensiteit van de behandeling. De milde behandelingen werken alleen door tot de opperhuid (dit is de buitenste huidlaag), intensieve behandelingen dringen dieper door in de huid.

Andere opties tegen hyperpigmentatie

In de afgelopen jaren zijn er meer behandelingen bij gekomen. Tegenwoordig wordt er door de huisarts veelal een crème voorgeschreven. Bekende crèmes zijn: hydrochinon en arbutin. Echter blijkt nu dat dergelijke crèmes niet voor iedereen uitkomst bieden en in enkele gevallen zelfs een neveneffect geeft.

Testen hebben aangetoond dat natuurlijke zuren uiterst effectief zijn in het reduceren en verlichten van melanine.”

SKINLIGHT: is een crème dat voorzien is van deze zuren. De zuren veroorzaken weinig tot geen huidirritatie en zijn werkzaam tegen de belangrijkste vormen van hyperpigmentatie, zoals melasma, pigmentvlekken en ouderdomsvlekken.

Reactie plaatsen