Ouderdomsvlekken verwijderen
13 juli 2016 
in Gezicht

Ouderdomsvlekken verwijderen

Ouderdomsvlekken verwijderen – vervelende bruine vlekken die kunnen variëren in kleur en vorm. De vlekken komen geleidelijk tevoorschijn op plekken zoals de handen, hals, nek en het gezicht. Ouderdomsvlekken kunnen voorkomen worden, echter moet je daar al vroeg mee beginnen. Mocht je er al last van hebben dan zijn er een aantal manieren om de bruine vlekken te verminderen en om erger te voorkomen.

Hoe ouderdomsvlekken voorkomen?

Ouderdomsvlekken zijn goed te voorkomen. Belangrijk is om hier al van jongs af aan mee te beginnen. Om donkere vlekken op latere leeftijd te voorkomen kun je het beste al zo vroeg mogelijk beginnen met een dagcrème waar hoge spf inzit. Bij voorkeur spf 30 omdat deze het beste beschermd. Een lagere zal sneller uitwerken en geeft dan geen bescherming meer. Op de hals en handen kun je een zonnebrandcrème gebruiken, ook hier geldt hoe hoger hoe beter.

  • Gebruik dagelijks een spf bescherming, bijvoorbeeld in een dagcrème of zonnebrandcrème
  • Kies altijd voor ten minste factor 30 of hoger. Een lagere spf geeft te weinig bescherming
  • Om vlekken op handen en hals te voorkomen is het aan te raden om ook deze gebieden dagelijks in te smeren met een zonnebrandcrème.

Ouderdomsvlekken verwijderen

De vervelende bruine vlekken die tevoorschijn komen naarmate je ouder wordt zijn goed te behandelen. Er zijn diverse behandelmethodes denkbaar zoals de volgende:

  • Exfoileren/chemische peeling: deze methodes zijn hetzelfde maar worden vaak onder verschillende namen aangeboden. Weet nu dat beide behandelingen precies hetzelfde inhouden. Deze methode laat je doen door een schoonheidsspecialist.
  • Huid verlichtende crème: een dergelijke crème maakt de donkere vlekken aanzienlijk lichter totdat deze in z’n geheel niet meer opvallen. Een goede huid verlichtende crème is Skinlight. De crème is te koop bij onder andere Bol.com en via hun eigen webshop.
  • Laser: bepaalde vlekken zijn ook goed te behandelen met laser. Een groot voordeel hieraan is dat de vlekken lang wegblijven en je er verder niet heel veel voor hoeft te doen. De meeste laserbehandelingen moeten echter wel een aantal keren herhaald worden.

Skinlight-1-stuks-aanbieding-min

Ouderdomsvlekken zijn absoluut goed te behandelen, echter is voorkomen natuurlijk altijd beter. Wanneer je de vlekken eenmaal hebt, dan kun je deze behandelen. Er zijn verschillende behandelmethodes die allen goed werken. De vraag is welke jou specifieke voorkeur heeft. Laser is over het algemeen duur, maar geeft vaak wel een goed resultaat. Een huid verlichtende crème bied ook goede uitkomst en is relatief een stuk goedkoper. Een chemische peeling kan er ook voor zorgen dat de bruine vlekken verdwijnen, echter kan daar geen garantie voor gegeven worden. Zelf kies ik voor een blekende crème. Welke methode heeft jou voorkeur?

Ilse
Door

Ilse

op 13 Jul 2016

Ik heb laser geprobeerd maar dat was toen alleen maar mogelijk voor kleine ronde vlekjes. Ben heel benieuwd naar een huid verlichtende crème!

Anika
Door

Anika

op 15 Jul 2016

Bedankt voor de gegeven informatie. Ik ben een 60 jarige vrouw met ouderdomsvlekken op handen en hals. Mvg, Anika

Reactie plaatsen