Bruine vlekken op huid
06 september 2016 

Bruine vlekken op huid

Wanneer je last hebt van lelijke bruine vlekken op je huid dan wil je daar graag zo snel mogelijk vanaf komen. Dergelijke vlekken zijn vrijwel nooit schadelijk voor je gezondheid, en is de reden van verwijdering in de meeste gevallen cosmetisch. Bruine vlekken op de huid kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. De meest voorkomende zijn:

  1. Schadelijke straling van de zon:
  2. Veroudering van de huid door ouderdom, slechte gezondheid of door de straling van de zon
  3. Erfelijkheid: wanneer je ouders ook gevoelig zijn voor het snel ontwikkelen van pigmentvlekken, dan is de kans groot dat jij dit ook hebt.

Bruine vlekken op de huid verminderen en verwijderen

Wanneer je heel graag van je huidige vlekken af wilt komen, dan zijn er een aantal manieren die je kunt toepassen. Hieronder de best werkende methodes verder toegelicht.

  • Gebruik een huid blekende crème: dus absoluut geen pigmentvlekkencrème, deze doen namelijk niet zo heel veel voor je huid. Wanneer je een bleekcrème geschikt voor de huid uiteraard gebruikt dan vervagen de bruine vlekken als sneeuw voor de zon. Het is de bedoeling bij zo’n crème dat je deze expliciet op de vlekjes aanbrengt. Dat doe je minimaal 2x per dag gedurende 4-8 weken.
  • Chemische peeling: bij een chemische peeling wordt er een goedje op je huid aangebracht dat wel 60 tot 120 minuten moet intrekken. Het zorgt ervoor dat je huid zichzelf na de behandeling gaat vernieuwen. Meestal duurt dit in totaal zo’n 2 weken. Het is dan de bedoeling dat de vernieuwde huid vlekvrij moet zijn, of in ieder geval de vlekken moet doen vervagen. Dergelijke behandelingen worden uitgevoerd door massagesalons en schoonheidsspecialisten.

skinlight-aanbieding-2-stuks-min

Beter voorkomen dan genezen

Pigment wordt gestimuleerd door de zon, dat is goed want dat zorgt er ook voor dat je huid natuurlijke bescherming biedt tegen de schadelijke straling van de zon. Maar wanneer jij gevoelig bent voor pigmentophopingen en snel bruine vlekken krijgt, dan moet je hier heel erg mee oppassen. Dat is in principe niet moeilijk, het is belangrijk om een vast ritueel te krijgen waarbij je de huid bescherming biedt door iedere dag zonnebrandcrème te gaan gebruiken. Zorg dat de zonnebrandcrème een goede bescherming biedt door een hoge factor te gebruiken. Wanneer je in de lunchpauze naar buiten gaat is het slim om een nieuwe laag zonnebrandcrème aan te brengen. Op deze manier kun je daadwerkelijk voorkomen dat er nieuwe pigmentophopingen ontstaan, maar ook dat de al gevestigde vlekken minder worden.

Iris Lange
Door

Iris Lange

op 06 Sep 2016

Zelf heb ik ook van die vervelende vlekjes, vooral op mijn voorhoofd, daar heb ik echt een hekel aan. Wel volg ik het advies al op van dagelijks zonnebrand smeren. Heb een verpakking besteld via Bol.com, ben heel benieuwd! Groetjes van Iris

Charlotte
Door

Charlotte

op 13 Sep 2016

Ik heb een aantal keren een chemische peeling gehad, dat werkt op zich wel goed maar vaak moet deze wel opnieuw. Laat je dus wel altijd even goed informeren.

sanja
Door

sanja

op 17 Sep 2016

Ik ben 45 jaar en heb ook last van bruine vlekken, vooral in mijn gezicht en op mijn handen. Hierdoor lijk ik ouder dan ik ben en dat ben ik wel een beetje zat. gebruik nu wel iedere dag een zonnebrandcreme om erger te voorkomen.

Rachel
Door

Rachel

op 06 Oct 2016

Ik heb 1x een chemische peeling gehad en dat was wel heel fijn voor mijn huid, maar helaas waren de bruine vlekjes niet weg... ik zou dan toch echt voor een andere manier kiezen.

Reactie plaatsen