Pigmentvlekken op de rug
15 juli 2016 

Pigmentvlekken op de rug

Last van pigmentvlekken op de rug? Dan kun je er vanaf nu iets aan doen. Dergelijke pigmentvlekken ontstaan meestal door acne en komen meestal voor bij mensen met een licht getinte tot donkere huidskleur.

Pigmentvlekken zijn als het ware kleine pigmentophopingen die veelal getriggerd worden door de zon. Echter kunnen er ook pigmentophopingen ontstaan door een verstoring in de huid, bijvoorbeeld door open wondjes. Pigmentvlekken zijn niet schadelijk voor de gezondheid, maar kunnen wel voor veel irritatie en onzekerheid zorgen. Ook kunnen de vlekjes donkerder worden door zonlicht. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de rug altijd goed in te smeren met een zonnebrandcrème wanneer je naar buiten gaat.

pigmentvlekken op rug

Pigmentvlekken op de rug zijn goed te behandelen. Vooraanstaande behandelmethodes zijn: laser, exfoliëren en aan de hand van een huidblekende crème.

Pigmentvlekken op rug verwijderen

Er zijn een aantal manieren die goed werken en ervoor zorgen dat de donkere vlekken verdwijnen. De meest vooraanstaande behandelingen zijn: Exfoliëren, huidverlichtende crème en laser. De drie manieren zijn heel verschillend van elkaar, maar zijn wel heel effectief.

1) Exfoliëren: wordt ook wel omschreven als chemische peeling. Een exfoliant verwijdert op natuurlijke en milde wijze de dode huidcellen waarna er nieuwe huid voor in de plaats komt. De nieuwe huid ziet er vaak jonger en frisser uit. Na de behandeling merk je nog niet veel verschil, in de komende 14 dagen vernieuwt de huid zich op automatische piloot. Na dit proces ga je vaak nog even terug voor een nabespreking en verdere behandeling.

2) Huidverlichtende crème: breng je uitsluitend op de donkere vlekjes aan. De vlekjes worden langzaam lichter totdat je ze helemaal niet meer ziet. De behandeling kun je zelf uitvoeren en werkt goed. Deze methode wordt door veel mensen toegepast die graag het heft in eigen handen nemen. Ook is deze manier vrij goedkoop vergeleken met exfoliëren en laser.

3) Laserbehandeling: wanneer de pigmentvlekken op de rug klein van aard zijn, dan kan laser ook een hele goede oplossing bieden. Vaak heb je aan één behandeling al genoeg, mochten de vlekjes niet volledig wegtrekken dan kun je de behandeling nogmaals ondergaan. Laser is wel vrij duur, je betaald meestal 40 tot 60 euro per pigmentvlekje. Kies wel altijd voor een goede laserkliniek en stap niet bij de eerste en beste naar binnen.

skinlight-showcase-min

Karin
Door

Karin

op 29 Jul 2016

Ik heb een deel van mijn pigmentvlekken op de rug laten weg laseren. Dat werkte echt heel erg goed!

Renee
Door

Renee

op 19 Oct 2016

Bij mij zijn de donkere vlekjes op mijn rug ontstaan door acne in mijn puberteit. In de winter worden ze wel iets lichter, maar weg gaan ze eigenlijk niet. Wie heeft dit nog meer?

Reactie plaatsen