Pigmentvlekken verwijderen
18 oktober 2016 

Pigmentvlekken verwijderen

Iedereen heeft ze wel, pigmentvlekken op vervelende plekken die je liever kwijt dan rijk bent. Maar wat kun je er zoal aan doen? Horen ze namelijk niet gewoon bij je, of kun je er alsnog vanaf komen? Pigmentvlekken zijn pigmentophopingen die vaak ontstaan door een beschadiging van de huid en/of door de stimulatie van de zon. Wanneer de zon op onze huid schijnt, dan maakt ons lichaam automatisch melanine aan. Bij pigmentvlekken maakt de huid op dat stukje net iets teveel melanine aan. Om dat tegen te gaan is een goede bescherming tegen de zon een must.

Hyperpigmentatie gezicht

Wanneer je heel veel pigmentvlekken hebt in het gezicht, dan kan dat ook hyperpigmentatie of melasma zijn. Hyperpigmentatie in het gezicht komt voor bij mensen die over het algemeen heel gevoelig zijn voor zonlicht. Melasma komt vooral voor bij zwangere vrouwen of vrouwen die hormonen gebruiken.

pigmentvlekken-verwijderen

Methoden om van pigmentvlekken af te komen

  1. Huid verlichtende crème: een dergelijke crème wordt ook wel bleekcrème genoemd. Het is een crème tegen vlekken op de huid. De bedoeling is dat je de crème uitsluitend op de pigmentvlekjes aanbrengt. Een goede crème is Skinlight whitening treament. Deze crème maakt de huid op natuurlijke wijze lichter. Dat gaat niet meteen, maar stap voor stap. Meestal duurt de behandeling 4-8 weken. Skinlight is ontwikkeld door een Nederlands bedrijf en te koop in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Engeland. In Nederland kun je de crème via hun webshop bestellen, maar ook via Bol.com.
  2. Exfoliëren: bij deze methode wordt de gehele huid aangepakt. Het gezicht wordt ingesmeerd met een chemisch goed dat ervoor gaat zorgen dat de huid zichzelf vernieuwd. Dat gebeurt na de behandeling binnen 14 dagen. Na dit proces zouden de pigmentvlekken vervaagd moeten zijn, of zelfs helemaal kunnen verdwijnen.
  3. Zonnebrandcrème: om pigmentvlekken te voorkomen is het belangrijk om dagelijks een zonnebrandcrème te gebruiken. Zo bescherm je de huid het gehele jaar door, en verklein je de kans op de ontwikkeling van nog meer pigmentvlekken. Vandaag de dag zit er in vele dagcrèmes een spf, let er hierbij wel op dat er minimaal spf 25 of hoger inzit.
Rebeca
Door

Rebeca

op 19 Oct 2016

Eindelijk een goede crème tegen vlekken op m'n gezicht, heb deze toen destijds via bol.com besteld geloof ik en ben er heel erg tevreden over :)

Reactie plaatsen