Donkere vlekken op de huid verwijderen | Alle huidtypes
03 augustus 2020 

Donkere vlekken op de huid verwijderen | Alle huidtypes

Het zal voor de meesten onder ons een heel herkenbaar iets zijn, we kijken in de spiegel en denken: hoe kom ik toch altijd aan die vervelende vlekjes? Pigmentvlekken zijn lichtbruine of donkere vlekken op de huid. Soms zijn deze vlekjes zwart en ze kunnen op heel het lichaam voorkomen, alsook het gezicht. Vaak is dit de vervelendste plek om pigmentvlekken te hebben omdat ze meteen heel zichtbaar zijn. Maar hoe komen we nu eigenlijk aan die vervelende vlekken? Wel, die verklaring vind je in dit artikel. Hopelijk kan dit jouw helpen om donkere vlekken op de huid aan te pakken plus voortaan te voorkomen.

pigmentvlekken gezicht natuurlijk verwijderen

Zon is de boosdoener

De grootste oorzaak van pigmentvlekken is de zon. Of beter gezegd: onbeschermd de zon ingaan. Wanneer we ons niet beschermen tegen de zon en de UV stralen hiervan, dan zal onze eigen huid deze bescherming gaan aanmaken. Dit doet ze door het aanmaken van melanine. Dat is de kleurstof die de kleur van onze ogen, haar en huid bepaalt. Wanneer je huid een normale bescherming aanmaakt, krijg je dus dat mooie bruine kleurtje in de zomer waar we altijd zo naar verlangen in de winter. Maar als er een storing ontstaat in dit proces ter bescherming dan kan het dus zijn dat er té veel melanine of pigment wordt aangemaakt. Dit begint zich dan op te hopen waardoor je dus die vervelende bruine vlekjes krijgt. Je kan het dus hier al uit afleiden. Wil je geen donkere vlekken op de huid? Dan kan je ze voorkomen door jezelf goed in te smeren alvorens je naar buiten gaat.

Donkere vlekken verwijderen met Skinlight

skinlight voor en naUiteraard zijn er ook nog andere oorzaken van pigmentvlekken waar je dan weer niks aan kan doen, denk hierbij aan aanleg (erfelijkheid) of aan melasma en hyperpigmentatie. Heb je last van pigmentvlekken op je bovenlip? Dit kan eens zo vervelend zijn omdat het lijkt alsof je dan een pigment(snor) hebt. Wil je hier vanaf geraken dan kan je gaan proberen met het testen van Skinlight. Dit is een pigmentvlekkencrème met een neutrale PH waarde en dus voor iedere huid geschikt is. Skinlight bestaat voor het grootste deel uit natuurlijke bestanddelen en is parfumvrij. De ideale crème dus om twee maal per dag te gaan gebruiken en je van die vervelende vlekken te verlossen. Een bijkomend voordeel is dat je lang met Skinlight toe komt omdat je telkens maar een kleine hoeveelheid op de vlekken dient te smeren. Na een paar weken te gebruiken zal je denken: die pigmentvlek verwijderen was dan toch niet onmogelijk!

Medische oorzaak

Uiteraard kan het ook zijn dat huid oneffenheden of pigmentvlekken een onderliggende medische oorzaak hebben waarvan jij niets af weet. Maak je je zorgen of wil je toch eens weten wat andere opties zouden kunnen zijn, dan kan je altijd je huisarts of een dermatoloog raadplegen. Zij zullen met jou kijken wat voor jou de geschikte oplossing is om van die vervelende bruine vlekken af te komen!

Eliette
Door

Eliette

op 16 Aug 2021

4 jaar geleden ben ik verbrand door salicylzuur masker. De wonden zijn goed genezen. Alleen heb ik tot nu toe 2 donkere plekken op mijn gezicht. Verwijdt skinlight echt mijn donkere vlekken op mijn gezicht? Ik heb zo veel producten gebruikt. Niks heeft mij geholpen. Ik heb laser behandeling gehad. de behandeling heeft mijn vlekken nog vererger. Ik moest huilen.

Reactie plaatsen