5 tips voor het verminderen van pigmentvlekken
13 mei 2018 

5 tips voor het verminderen van pigmentvlekken

Merk je plots donkerdere vlekken in je gezicht of op andere plaatsen van je lichaam die er vroeger niet waren? Dan zou het wel eens kunnen zijn dat dit pigmentvlekken zijn. Deze kunnen ontstaan als je je huid vaak blootstelt aan de zon. Je huid maakt deze donkere kleurstof, genaamd pigment, aan ter bescherming en zo krijg je vlekken. Echter hoef je niet in paniek te schieten wat er zijn genoeg behandelingen die je kan doen om deze pigmentvlekken terug te laten verdwijnen.

Laserbehandeling

De eerste behandeling om pigmentvlekken in gezicht te verwijderen is door een laserbehandeling te ondergaan. Tijdens deze behandeling maakt het laserlicht het pigment in de huidcellen kapot en de cellen daar rond worden geheel gelaten. De behandeling is niet echt pijnlijk, je voelt het alleen wel. Het gevoel dat je krijgt is alsof ze met speldenkopjes in je huid prikken. Als je liever helemaal comfortabel bent tijdens de behandeling kan je ook vragen om lokaal verdoofd te worden. Tijdens de behandeling kan het zijn dat je huid rood en wat opgezwollen wordt maar dit is perfect normaal. U kan na de behandeling ook meteen naar huis. Het kan echter ook zijn dat de vlekken na de behandeling eerst wat donkerder worden en ze daarna langzaam aan afzwakken. Belangrijk om te weten is dat een laserbehandeling succesvol werkt maar het is echter geen garantie voor blijvend resultaat.

donkere huid bleken

Skinlight

Een tweede effectieve tip tegen pigmentvlekken in gezicht is Skinlight. Een crème die dus onder andere geschikt is voor pigmentvlekken maar alsook voor ouderdomsvlekken of donkere oksels. Het is een crème die je tot 2 maal per dag dient aan te brengen op gereinigde oksels. Belangrijk is om Skinlight even te laten inwerken en dan eventueel nog na te behandelen met een hydraterende crème, al hoeft dit uiteraard niet. Je zou, afhankelijk van persoon tot persoon, na 1 tot 2 maanden toch wel resultaat moeten zien. Het is belangrijk om daarna als onderhoudskuur, Skinlight te blijven gebruiken.

Camouflage

Als je de pigmentvlekken niet wil verwijderen kan je ze ook camoufleren. Er bestaan camouflagestiften om pigmentvlekken te camoufleren. Dit kan u perfect doen terwijl u ondertussen een behandeling met Skinlight aan het doen bent. Nog een tip kan zijn om een goede UV bescherming te gebruiken. Als je bijvoorbeeld op reis gaat of je zit lang in de zon, gebruik dan een zonnecrème van tenminste factor 30. Hierdoor zal de huid eigen pigment niet meer aanmaken omdat de huid beschermt wordt door de zonnecrème.

Peeling

Wat tenslotte ook nog kan helpen tegen pigmentvlekken, is om een chemische peeling te ondergaan. Het is een behandeling die zicht richt op het vernieuwen van de huid. Je moet er wel even geduld mee hebben want de behandeling heeft niet meteen effect. De 2 weken na de behandeling zal je huid gaan vervellen en vernieuwd de huid dus uit zichzelf. Meestal zijn de vlekjes dan nog niet helemaal weg en moet je de behandeling enkele keren ondergaan. Bespreek met de salon altijd vooraf wat je ervan kunt verwachten en wat het je precies gaat kosten.

Mara
Door

Mara

op 01 Aug 2019

Ik heb sinds een tijdje ook meer last van pigmentvlekken in mijn gezicht. Ik zou er graag van af willen komen. Camoufleren gaat erg lastig, dus wellicht is een laserbehandeling wel iets voor mij.

Michelle
Door

Michelle

op 28 Nov 2019

Hoe kan ik in een korte periode mijn pigmentvlekken verminderen. Laser durf ik niet aan.

Lana
Door

Lana

op 12 Dec 2019

Ben echt niet blij met mijn pigmentvlekken, het is echt een doorn in het oog en wil er heel graag vanaf. Een peeling zie ik niet zo zitten, daarna moet ik namelijk gewoon nog naar het werk. Wie heeft hier ervaring met skinlight? lees er wel heel veel goeds over dus dat is positief.

Reactie plaatsen