Dit is waar je op moet letten bij het kopen van een pigmentvlekken crème
11 juni 2019 
in Gezicht

Dit is waar je op moet letten bij het kopen van een pigmentvlekken crème

Pigmentvlekken kunnen zo vervelend en zo nefast zijn voor ons zelfvertrouwen waardoor we er echt wel vanaf willen. Gelukkig is dit niet onmogelijk en zijn er verschillende behandelingen en oplossingen voor. Denk hierbij maar aan chemische peelings, laserbehandelingen enz. Er wordt altijd volop gewaarschuwd voor de voor- en nadelen hiervan. Maar er zijn ook minder risicovolle behandelingen zoals een pigmentvlekken crème. Echter weten veel mensen niet dat hier ook risico’s aan verbonden zijn, tenminste als je de foute crème kiest. Daarom zijn er in dit artikel een aantal tips te vinden waar je op moet letten bij het aankopen van zo’n crème. Zo zie je maar, zorgen hoef je dus niet te hebben, je pigment verminderen is echt wel mogelijk.

pigmentsnor, pigment op bovenlip

Gemaakt in Europa

Als je op zoek gaat naar een pigmentvlekken crème is het belangrijk om allereerst de lijst met de ingrediënten eens te bekijken. Veel producten bevatten namelijk schadelijke producten die niet goed zijn voor de huid. Vooral producten die in het buitenland geproduceerd worden, denk hierbij aan crèmes die gemaakt worden in India. Deze kunnen allerlei bijwerkingen hebben zoals zweren of het nog erger worden van de pigmentvlekken. Daarom is het belangrijk om de lijst met ingrediënten na te gaan en een crème te nemen die geproduceerd wordt in Europa. Deze voldoet altijd aan de Europese eisen en normen en bevat geen schadelijke of agressieve ingrediënten.

Skinlight verlicht pigment

Een goed voorbeeld van zo’n pigmentvlekken crème is Skinlight. Deze wordt geproduceerd in Nederland en voldoet dus aan die eisen en normen. De crème bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten en heeft een neutrale PH waarde. Dit maakt dus dat Skinlight goed is voor alle huidtypes, zelfs voor de meeste gevoelige. Bovendien is deze pigmentbestrijder zeer zuinig en dus een goedkope oplossing. Dit omdat je twee maal per dag een kleine hoeveelheid op de vlekken dient te smeren en er daardoor dus lang mee toe komt. Skinlight die een speciale whitening technologie bevat, zal dan tot diep doordringen in de huid en het pigment verpulveren. Je zou hier heel snel resultaat van moeten zien, uiteraard natuurlijk afhankelijk van welk huidtype dat je hebt. Toch zou je na maximum 3 weken zichtbaar verschil moeten zien.

pigmentsnor, pigment op bovenlip

Advies van een dermatoloog

Uiteraard zijn er ook nog andere oplossingen dan een pigmentvlekken crème om pigment verminderen mogelijk te maken. Zo heb je tal van chemische peelings of laser behandelingen. Deze zijn wel vrij drastisch en vaak ook vrij duur. Overweeg je zo’n behandeling, dan is het toch aangeraden om dit eerst even te bespreken met een dermatoloog om te kijken wat de opties zijn voor jouw huidtype. Het is namelijk belangrijk dat de juiste behandeling voor jouw huid gekozen wordt zodat je definitief van deze vervelende vlekken verlost geraakt.

Radja
Door

Radja

op 12 Jun 2019

Een goede pigmentvlekkencreme is behoorlijk lastig te vinden. De meeste doen eigenlijk vrijwel niks, skinlight gelukkig wel. Ik combineer deze nu elke dag met een spf, maar is dat ook nodig wanneer je de hele dag op kantoor zit?

inaa
Door

inaa

op 12 Jun 2019

Wil heel graag mijn pigment verlichten, heb al best wel lang last van melasma maar het wordt maar niet minder. Huisarts zei dat het vanzelf over zou gaan, maar blijkbaar is dat bij mij niet het geval

Reactie plaatsen