4 tips voor het behandelen van pigmentvlekken
25 maart 2019 

4 tips voor het behandelen van pigmentvlekken

Pigmentvlekken is een van de meest vervelende onschuldige huidaandoeningen. Heb je ze op je armen of op je benen dan is het meestal niet zo vervelend. Heb je deze bruine vlekjes echter ook op je gezicht dan is de situatie helemaal anders. Vaak zijn pigmentvlekken dan een grote bron van ergernis en willen we er zo snel mogelijk van af. Belangrijk om te weten is wat de oorzaken zijn van pigmentvlekken want soms werken we ze ook zelf in de hand. Door bepaalde dingen te veranderen of niet meer te doen kan onze frustratie al meteen opgelost zijn. Hier vind je 4 tips om pigmentvlekken verminderen mogelijk te maken.

pigmentsnor, pigment op bovenlip

Dit vind je misschien ook interessant:

Goed beschermen tegen de zon

Pigmentvlekken ontstaan in de eerste plaats door zonlicht. Onze huid wil ons beschermen tegen de UV stralen van de zon en gaat daarom pigment aanmaken. Dit zorgt dan in het beste geval voor dat mooie bruine kleurtje waarmee we zo graag pronken. Maar het kan ook mislopen, wanneer er té veel pigment wordt aangemaakt kan er dus een ophoping ontstaan. Daarom is het belangrijk om ons altijd goed in te smeren met een goede zonnecrème zodat onze huid minder werk heeft om ons te beschermen en er dus minder kans is dat het misloopt.

Pigmentvlekken verwijderen met laser

Bescherm je jezelf goed tegen de zon en heb je nog steeds last van deze vlekken dan kan je erover nadenken om de pigmentvlekken weg te laten laseren. Tijdens deze behandeling zal het laserlicht tot diep doordringen in de huid en het pigment aanpakken. Het pigment in de huidcellen wordt vernietigd maar de rest van de cellen blijft wel intact. De behandeling is niet echt pijnlijk, het enige dat je zal voelen is alsof het lijkt dat je speldenkopjes in je huid geprikt krijgt. Daarna kan je wat roodheid en een opgezwollen huid ervaren. De huid zal dan lichter worden, al dan niet na 1 of meerder behandelingen.

pigmentvlekken verminderen

Pigmentvlekken crème

Een goedkopere manier is om je pigmentvlekken aan te pakken met Skinlight, een pigmentvlekken crème met een speciale whitening technologie. Gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en met een neutrale PH waarde zodat je geen kans maakt op allergieën. Tot 2 keer smeren per dag is al voldoende om na een 4 tal weken een goed resultaat te zien. Het kan zijn dat je daarna voorgoed van je vlekken vanaf bent, het kan ook zijn dat je Skinlight als onderhoud moet blijven smeren.

Dermatoloog

Ben je echt ten einde raad en heb je geen goed ook in die vervelende vlekken? Werkt er niets om pigmentvlekken verminderen mogelijk te maken? Dan kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met een dermatoloog. Hij of zij kan verder onderzoeken of er een medische oorzaak aan de basis ligt en welke behandeling voor jou het best is.

Dani
Door

Dani

op 12 Jun 2019

Ik vind zelf pigmentvlekken helemaal niet lelijk, maar wanneer ze er in overvloed zijn en op latere leeftijd ontstaan door een schommeling in je hormoonhuishouding, dan is dat echt niet leuk en ja ik spreek uit ervaring :)

Reactie plaatsen