Pigmentvlekken verwijderen methodes

Geplaatst Pigmentvlekken verwijderen methodes

Pigmentvlekken verwijderen methodes - Pigmentvlekken zijn over het algemeen meer hofleverancier van lasten in plaats van lusten. Ze zijn erg vervelend en kunnen er zelfs voor zorgen dat mensen die er last van hebben er onzeker van kunnen worden. Het is natuurlijk heel goed mogelijk om ze te maskeren. Door bijvoorbeeld met foundation aan en andere soorten make up aan het werk te gaan. Of wanneer u ze in uw nek heeft door een sjaaltje te gaan dragen. Maar gelukkig zijn er meerdere methodes m de pigmentvlekken te kunnen verwijderen.

Pigmentvlekken verwijderen door middel van peeling

U kunt bij een kliniek of een schoonheidssalon terecht om uw pigmentvlekken door middel van peeling te laten verwijderen. Een peeling is een chemische behandeling waarmee men de bovenste huidcellen van de opperhuid kan verwijderen. Door dit te doen. Worden ook meteen de pigmentkorreltjes die in de huid zitten weggehaald. Als u last heeft van meerdere plekjes, of wanneer vlekken groter zijn, dan zijn er voor een optimaal resultaat wel meerdere behandelingen nodig. Aangezien het wel een chemische behandeling is, moet u er wel zeker van zijn dat uw huid hier wel tegen bestand is. Bij een goede schoonheidssalon of kliniek zullen hierover de juiste vragen worden gesteld, al voordat er überhaupt een afspraak zal worden gemaakt.

[caption id="attachment_202062" align="alignnone" width="502"]chemische peeling Een chemische peeling laat je doen door een hierin gespecialiseerde huidspecialist[/caption]

Pigmentvlekken verwijderen met laser

Ee andere methode om de pigmentvlekken te verwijderen is door middel van laser. Doordat de laser een bepaalde lichtgolf buiten het zichtbare spectrum is en de golf maar één enkele frequentie kent. Is het heel eenvoudig om deze op één bepaald punt te kunnen richten. Het is wel een behoorlijk pijnlijke procedure en het zijn over het algemeen ook meerdere opeenvolgende behandelingen. Dus vaak wordt er bij deze methode een lokale verdoving gebruikt.

Pigmentvlekken verwijderen met crème

Nog een methode is door een whitening crème met een blekend effect op de pigmentvlekken te smeren. Dit is misschien wel de meest gangbare manier. De andere methodes zijn naast pijnlijk ook behoorlijk aan de prijs, wat hierbij absoluut niet het geval is. Het is pijnloos en ook vele malen goedkoper om te doen. De crème die u hiervoor kunt gebruiken brengt u twee maal per dag aan op de plekken waar de pigmentvlekken zitten die u wilt behandelen. Dit moet u over het algemeen zo’n zes tot acht weken volhouden voordat u het resultaat uiteindelijk te zien krijgt. Uiteraard ziet u tussendoor de vlekjes zeker vervagen. Maar voor een goed resultaat ben je wel gauw 8 weken bezig.

Conclusie

Ongeacht welke van deze methodes u toe wilt gaan passen om pigmentvlekken aanzienlijk te verminderen, is het erg belangrijk om de vlekken eerst grondig te laten onderzoeken, om eventueel kwaadaardige plekken uit te kunnen sluiten. Maakt u hiervoor gewoon even een afspraak met uw huisarts of dermatoloog, die alles goed en grondig voor u na zal kijken en indien nodig zal laten onderzoeken.
Trees
Door

Trees

op 11 Sep 2018

Ik ben zo verdrietig over mijn pigmenten onder mijn ogen.vraag me of of dat verholpen kan worden.

Reactie plaatsen