Donkere littekens lichter maken
06 maart 2017 

Donkere littekens lichter maken

Donkere littekens lichter maken zodat deze vervagen en minder opvallen, is een veel gekozen oplossing voor degene die hier langere tijd onder lijden. De vorming van donkere littekens komt in de meeste gevallen door wondjes. Wanneer wondjes helen en veranderen in littekens. Dan is het belangrijk dat je de aangedane huid goed beschermend tegen UV-straling.

Wat zijn donkere littekens?

Een litteken dat donker wordt noemen we post inflammatoire hyperpigmentatie, dat wordt beschouwd als een onschuldige pigmentstoornis en uit zich in een ophoping van pigment. Vaak trekt dit vanzelf weer weg, maar in sommige gevallen ook niet. De donkere littekens kunnen erg vervelend zijn en kunnen het uiterlijk aantasten. Dat is voor de patiënt erg vervelend, maar gelukkig is er wel degelijk wat aan te doen.

Hoe ontstaan donkere littekens?

Een litteken is een beschadiging van de huid, en kan ontstaan bij een schaafwond, brandwond of diepe vleeswond, maar komt meestal voor bij acne, eczeem, jeukende huidaandoeningen, waterpokken en psoriasis. Littekens die donker verkleuren kunnen ook voorkomen bij operatieve behandelingen zoals een chemische peeling, lasertherapie en epilatie.

Hoe maak je donkere littekens lichter

Donkere littekens en bruine vlekjes in het gelaat

Wat is de behandeling van donkere littekens?

  • Ontstaan de donkere littekens door een bestaande huidziekte? Dan moet eerst de huidziekte worden aangepakt en verminderd. Daarna kan overgegaan worden op het lichter maken en vervagen van de littekens.
  • Behandelingen zijn gericht op het verwijderen en lichter maken van de bruine huidvlekjes. Belangrijk hierbij is dat de pigmentaanmaak wordt afgeremd en de huid lichter wordt.

Welke behandelmethode is het meest effectief?

a) Huid blekende crème
Een huid blekende crème die zowel de pigmentaanmaak afremt, en daarnaast de bruine vlekjes verlicht is Skinlight. De crème gebruik ik ook als leidraad voor genoemde behandelmethode. Skinlight remt de aanmaak van pigment af maar verlicht ook de huid. Het is de bedoeling dat je de crème uitsluitend op de donkere vlekjes aanbrengt. Dit doe je minimaal twee maal daags op een schone en droge huid. Resultaat zie je heel gelijkmatig tevoorschijn komen. Meestal ben je in 4-12 weken klaar met de behandeling.

Donkere littekens lichter maken

Skinlight dringt tot diep in de huid door – remt de pigmentaanmaak af en maakt de huid lichter.

Wat zijn de resultaten?

De resultaten van Skinlight zijn goed, wel is het belangrijk om tijdens de behandeling een hoge spf te gebruiken en niet onder de zonnebank te gaan. Dit remt de werking van de crème namelijk af, waardoor je uiteindelijk langer bezig bent. Skinlight dringt tot diep in de huid door (stratum corneum (hoornlaag) tot de dermis (lederhuid), waardoor diepliggend pigment ook aangepakt kan worden. Hierbij is gebruik gemaakt van een Chromameter.

Donkere littekens kunnen ontstaan door heel wat oorzaken. Meestal gaan ze vanzelf weer weg, maar in enkele gevallen ook niet. Voor hen die hier niet vanaf komen heeft dat vervelende gevolgen. Om dit te verminderen en vervagen kan er gebruik worden gemaakt van een huid blekende crème zoals Skinlight. Deze crème remt zowel de pigmentaanmaak af als dat het de huid lichter maakt. Op deze manier zullen de donkere littekens vervagen en niet meer zichtbaar zijn.

marleen
Door

marleen

op 04 Apr 2017

Heb helaas ook ontzettend last van littekens die donker verkleur zijn.. vooral nu het mooie weer er aankomt worden ze alleen maar donkerder... ik ga skinlight zeker uitproberen!!

linda
Door

linda

op 28 May 2017

Hoe is het bevallen en werkt het? Ik heb namelijk ook een donkere bruin litteken die maar nit weg wilt en ik wil deze ook bestellen maar ik ben aan het twijfelen of ik het we moet halen.

Roosje
Door

Roosje

op 22 Sep 2021

Hoi Linda, ik gebruik de crème nu ongeveer 3 maanden en kan zeggen dat het erg goed werkt. In het begin is het wel echt even doorzetten maar daarna begin je echt een goed resultaat te zien.

Reactie plaatsen