Voor de donkere huid - Afkomen van zwarte vlekjes op het lichaam
23 februari 2018 
in Gezicht

Voor de donkere huid - Afkomen van zwarte vlekjes op het lichaam

Wanneer je een donkere huid hebt kun je ook last krijgen van zwarte vlekjes in gezicht of op jouw lichaam, en dat kan erg ontsierend zijn. En wanneer je een donkere huid hebt kun jij jezelf afvragen of het verstandig is om deze pigmentvlekken te verwijderen. Maar ook voor de donkere huid zijn er veilige manieren om pigmentvlekken te verwijderen, en wij hebben ze op een rijtje gezet.

Gebruik elke dag een zonnecrème

Wanneer je een donkere huid hebt is jouw huid natuurlijk beter bestand tegen Uv-straling, maar ook voor een donkere huid is Uv-straling helemaal niet goed. Ook met een donkere huid kun je hier zwarte vlekjes van krijgen, dankzij een teveel aan pigment. Door jouw huid dus dagelijks in te smeren zullen de vlekjes in ieder geval niet donkerder worden en ontstaan er ook geen nieuwe zwarte vlekjes in gezicht.

Microdermabrasie

Dit klinkt als een erg ingewikkeld proces, maar eigenlijk valt het wel mee, als is het redelijk intensief. Tijdens een behandeling, die je zeker door een professionele kliniek moeten laten doen, worden micro kristallen gebruikt om de bovenste laag van de huid te verwijderen en aanmaak van nieuwe huid te stimuleren. Hierdoor wordt het extra pigment dus afgebroken en na enkele behandelingen zullen de zwarte vlekjes zo goed als helemaal weg zijn.

zwarte vlekjes in gezicht

Afkomen van zwarte vlekjes in het gezicht

Skinlight Whitening treatment

De naam is natuurlijk een beetje misleidend, want de huid wordt er uiteraard niet direct wit van. De crème van Skinlight is een blekende crème die de huid langzaam lichter maakt als je dit product tweemaal per dag opsmeert. Je hoeft niet bang te zijn dat je lichte vlekken krijgt, dit product hoef je alleen maar op de zwarte vlekjes in je gezicht of op je lichaam te smeren, en deze zullen vervolgens 1-3 tinten lichter worden zodat ze bijna niet meer op zullen vallen. Houd er wel rekening mee dat je niet direct resultaat ziet. Maar wanneer je de creme twee keer per dag gebruikt voor een periode van minimaal 8 weken, dan zul je merken dat de vlekjes aan het vervagen zijn. Tip: maar voor en na foto’s zodat je het verschil goed te zien.

Regelmatig peelen

Zwarte vlekjes liggen soms veel oppervlakkiger dan je eigenlijk denkt, in dat geval komt het gewoon dat er dode huidcellen op het de huid liggen en deze donkerder worden. Dit kun je dan gemakkelijk oplossen door de huid regelmatig thuis te peelen, met een zelfgemaakte peeling bijvoorbeeld. Van honing en suiker kun je al heel gemakkelijk een peeling maken. Wanneer je een donkere huid hebt is het sowieso goed om regelmatig te peelen aangezien je met een donkere huid van nature een dikkere opperhuid hebt.

Met een van de bovenste technieken moet het lukken om de pigmentvlekken te verwijderen. En het wordt sowieso aangeraden om elke dag zonnebrand op te smeren, zo komen de zwarte vlekjes ook niet weer terug wanneer je ze dan eindelijk verwijderd hebt. Ook regelmatig peelen kan nooit kwaad om de huid mooi en glad te houden.

Reactie plaatsen