Van donkere knieholtes afkomen
26 mei 2016 

Van donkere knieholtes afkomen

De knieholtes zijn plekken die we zelf eigenlijk nooit zien, tenzij we op een foto of film staan of over onze schouder in de spiegel kijken. Net als bij de oksels, kunnen er in de knieholtes donkere plekken ontstaan.

Door een ophoping van pigment op bepaalde geconcentreerde plekken ziet dit er dan donkerder uit dan de rest van de huid in uw knieholtes. En hoewel dit niet per se problematisch hoeft te zijn, willen veel mensen de huid daar toch egaal van kleur maken.

De reden hiervan kan verschillend zijn. Zo kan het zijn omdat een persoon erg ijdel is en de huid gewoon mooi en egaal wil houden, of omdat men er een onzeker gevoel van krijgt, waardoor het gevoel dat mensen de hele tijd kijken naar boven kan komen drijven en waardoor een persoon over het algemeen erg onzeker kan worden. Dit verschilt natuurlijk per individu, de één is daar gevoeliger voor dan de ander.

Skinlight-1-stuks-aanbieding-min

Of op verlanglijst zetten?

Hoe donkere knieholtes ontstaan

De oorzaak van de verkleuring is pigmentvorming. De melanine cellen in de bovenste laag van de huid kunnen overactief zijn waardoor er meer pigment kan worden geproduceerd en de huis in uw knieholtes dus donkerder zal gaan kleuren. Het komt voornamelijk voor bij ouder wordende huid en bij huid die vaak aan de zon wordt blootgesteld.  Een oudere huid is over het algemeen droger, en de ophoping van oude huidcellen kan daardoor voor verkleuring gaan zorgen. Goede hydratatie en het regelmatig scrubben van de huid kan ervoor zorgen dat de donkere plekken verdwijnen. Door te scrubben worden de oude, dode huidcellen weggehaald en krijgt de nieuwe huidlaag die daaronder zit de mogelijkheid om zijn werk te doen.

Behandelingen donkere knieholtes

Uiteraard bestaat er nog steeds de mogelijkheid dat u hierna alsnog last van een donkere huid heeft. U kunt ervoor kiezen om de knieholtes te bleken. Dat kan door er bijvoorbeeld een blekende crème aan toe te voegen, of door met huis- tuin- en keukenmiddeltjes de huid bleker te maken, zoals door er citroensap op te smeren, of door er met een rauwe doormidden gesneden aardappel overheen te wrijven.  Deze laatste twee voorbeelden werken wel, maar nemen over het algemeen veel meer tijd in beslag, waardoor het resultaat effectief zal zijn, maar toch langer uit zal blijven. U kunt er ook voor kiezen om uw huid in de knieholtes door een schoonheidsspecialist te laten bleken. Zij weten precies hoe zij dit aan moeten pakken en zullen ervoor zorgen dat de huid niet alleen bleker is, maar ook uitermate egaal van kleur zal zijn. Uiteraard zal de prijs van dit soort behandelingen wel hoger uitvallen en dient u daar dus wel rekening mee te houden, alvorens u daar een afspraak voor gaat maken.

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 15 Jun 2016

Ik heb sinds de puberteit last van donkere knieholtes, echt zooo lelijk heb ik dat altijd gevonden. Hopelijk hebben mensen hier wat aan!

Reactie plaatsen