Donkere bikinilijn bleken Tips en Tricks
18 december 2019 

Donkere bikinilijn bleken Tips en Tricks

Een donkere bikinilijn is goed te behandelen. De bikinilijn bleken is dan ook een populaire methode waar heel veel vrouwen enorm veel baat bij hebben. Het donker worden van de bikinilijn is erg vervelend en kan voor veel stress en ongemak zorgen. Het is een vervelende kwaal waar je vaak niet zo heel veel aan kunt doen. Toch zijn er een aantal factoren waar je wel rekening mee kan houden. Wanneer de bikinilijn donker verkleurd kan dat komen door verschillende oorzaken, namelijk:

bikinilijn bleken

Donkere bikinilijn bleken met Skinlight

  • Scheren: door het scheren van de bikinilijn kun je hyperpigmentatie krijgen. Vooral wanneer je net na het scheren de zon in gaat of gaat zwemmen. Irritatie die voortvloeit uit scheren zoals rode bultjes kan uiteindelijk uitmonden in een donkere bikinilijn. Omdat de huid een klein beetje beschadigd bij het scheren maakt je huid extra stofjes aan. In dit geval maakt de huid melanine aan waardoor je huid ineens donker kleurt. Om dit te voorkomen is het aan te raden om een tijd niet te scheren. Wanneer je dat wel doet is het belangrijk dat je niet in één keer alle haartjes weghaalt en niet te vaak over de huid heengaat met het scheermesje. Hierdoor beschadigd deze namelijk en dat wil je ten alle tijden voorkomen.
  • Dode huidcellen: een donkere bikinilijn kan ook veroorzaakt worden door dode huidcellen. Om dit op te lossen is scrubben aan te raden. Ga er niet vanuit dat alle dode huidcellen na één keer scrubben weg zijn. Geef het wat tijd en scrub maximaal 3 keer per week.
  • Hyperpigmentatie: door tal van oorzaken kun je last krijgen van hyperpigmentatie. Ben je sowieso al gevoelig voor pigmentvorming? Wees dan voorzichtig met ontharen van de bikinilijn. Hyperpigmentatie ontstaat doordat de huid teveel melanine aanmaakt. Dat is goed te voorkomen door de huid te beschermen na het ontharen. Breng een voedende olie aan, dit werkt tevens goed om ingegroeide haartjes tegen te gaan.
  • Ingegroeide haartjes: ingegroeide haartjes zijn pijnlijk en niet mooi. Voorkom dit probleem door voor het scheren de bikinilijn te scrubben. Na het scheren is het aan te raden om een verzorgende olie te gebruiken. Dit voorkomt ingroeide haartjes een donkere bikinilijn door hyperpigmentatie.

Donkere bikinilijn bleken

Een donkere bikinilijn kan het beste aangepakt worden met een huidbleek crème. De bikinilijn bleken blijkt een enorm effectieve methode om de huid lichter te maken. Een blekende crème is zo effectief omdat deze instaat is de huid daadwerkelijk lichter te maken. Daarnaast remt de crème nieuwe pigmentaanmaak af. Er zitten ook verzorgende elementen in de crème zodat de huid niet uitdroogt of geïrriteerd raakt. Het is de bedoeling dat je de crème twee keer per dag aanbrengt gedurende 8-12 weken. Vaak heb je aan één tot twee verpakkingen voldoende.

bikinilijn bleken

Huis, tuin en keukenmiddeltjes

Aan de slag met huis, tuin en keukenmiddeltjes is een ideale manier om mee van start te gaan. Amandelpasta is bijvoorbeeld een natuurlijk middeltje met een blekende werking voor de huid. Daarnaast heb je ook nog een mengsel van citroensap en yoghurt. Gebruik deze middeltjes niet elke dag. Ze zijn vaak vrij agressief voor de huid en irritatie moet je echt voorkomen. Want irritatie kan weer zorgen voor hyperpigmentatie.

Laartjuh
Door

Laartjuh

op 18 Jan 2020

Sinds mijn bevalling heb ik last van huidverkleuringen rond mijn bikinilijn. Geen idee waardoor precies en aan de zon kan het niet gekregen hebben. Gaat dit vanzelf nog weg of moet ik echt zelf aan de slag gaan?

Reactie plaatsen