Botox behandeling tegen overmatig zweten
14 maart 2016 
in Lichaam

Botox behandeling tegen overmatig zweten

Overmatig zweten is iets waar je heel erg veel last van kunt hebben. Het kan zelfs je gehele zelfvertrouwen naar beneden brengen en dat is absoluut niet wat je wilt. Er zijn verschillende manieren om hier vanaf te komen. De populairste is toch wel de botox behandeling.

Hoe ziet een botox behandeling eruit?

Om het zweten minder te maken zal de plastisch chirurg botox onder de oksels in gaan spuiten, maar ook onder de voeten en eventueel in je handpalmen, mocht je daar ook overmatig veel zweten. De arts zal je meerdere injecties met botox gaan geven, want op die wijze worden de verschillende zweetkliertjes helemaal uitgeschakeld en krijg je uiteindelijk ook een goed resultaat, wat natuurlijk de reden is waarom je het doet. Het is een relatief korte behandeling, aangezien hij niet veel langer dan 10 minuten duurt. De injecties die door de arts of chirurg zullen worden gezet kunnen wel vervelend en soms ook pijnlijk aanvoelen, maar niet zo erg dat er een verdoving noodzakelijk is.

Herstellen na de Botox behandeling tegen overmatig zweten

Herstellen na een botox behandeling tegen overmatig zweten is niet echt nodig. Je mag, nadat de behandeling heeft plaatsgevonden, gewoon meteen naar huis en het is zelfs zo dat als je zou willen, je gewoon weet aan het werk kunt gaan, zonder dat je hier problemen bij zult gaan ervaren.

skinlight creme, donkere vlekken in gezicht, donkere op rug verminderen

Last van donkere oksels? Deze zijn goed te behandelen met Skinlight

Zijn er ook risico’s of bijwerkingen aan verbonden?

Bij botox injecties heb je over het algemeen gesproken weinig bijwerkingen. En als we naar de complicaties kijken, de complicaties die het vaakst voor lijken te komen zijn:

  • Pijn
  • Blauwe plekken
  • Irritatie op de injectieplaats
  • Zwelling op de injectieplaats

Maar gelukkig zijn dit erg onschuldige bijwerkingen, die snel zullen verdwijnen. Ook is het mogelijk dat je op andere plaatsen op je lichaam kunt gaan zweten. Dit is niet gek en komt doordat je vochtafvoer nou eenmaal niet zal zijn veranderd. Daarom gaat het zweet er misschien op andere plekken uitkomen.

Het eindresultaat

Geloof het of niet, maar twee weken nadat je de injecties hebt gehad, zal de botox volledig werken en is het resultaat dus ook daadwerkelijk zichtbaar. Als je de behandeling hebt gehad zal je tot zo’n 95% minder zweten op de behandelde plekken. Als het niet goed genoeg blijkt te werken dan kan de arts of chirurg altijd nog het besluit nemen om de botox opnieuw te gaan spuiten. Het effect van de behandeling zal ongeveer een half jaar tot een jaar aanhouden en daarna zullen er nieuwe botox injecties gegeven moeten worden.

Overweeg jij om Botox te gebruiken tegen zwetende oksels?

Reactie plaatsen