Page content

Huidbleken

Huidbleken

Waarom Huidbleken?

Huidbleken was voorheen in het westen van de  wereld iets wat veel gedaan werd. Een bleke huid stond namelijk voor aanzien en succes. De persoon met een bleke huid hoefde namelijk geen  zware werkzaamheden in de buitenlucht te doen. Vandaag de dag is het echter anders. Nu staat een getinte huid juist weer voor een succesvol persoon. Bij mensen die niet westers zijn, zoals Afrikanen, Arabieren , Indiase mensen en Chinezen is het nu weer een opkomende trend om de huid juist bleker te maken. Dus in veel landen staat de blanke huid nog steeds voor succes.  Ook wordt in vele landen de donkere huid gezien als iets wat smerig is, ook al gaat dit hoogst waarschijnlijk geheel onbewust. Men vindt een blanke huid vaak aantrekkelijker en daar wordt door onder andere vele beautymerken goed op ingespeeld.

Methoden voor huid bleken

Er zijn verscheidene sprays en crèmes op de markt die speciaal voor het huidbleken ontwikkeld zijn. Toch wordt dit niet alleen gebruikt om er als een succesvolle man of vrouw uit te zien. Het is ook een modebeeld om bepaalde plekken op het lijf te laten bleken, of om deze zelf te gaan bleken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bleken van donkere plekken op de huid, zodat de huid er egaler uitziet.

hiudbleken, huidbleken met skinlight, skinlight ervaringen

Door bijvoorbeeld zonnecrème op uw huid te smeren, zorgt u er al voor dat u de huid tegen de UV stralen in bescherming neemt, waardoor uw huid minder snel bruin zal kleuren, doordat het pigment zijn werk niet hoeft te doen om uw huid te beschermen.

Ook is het mogelijk om de bovenste laag van uw huid te scrubben. Hiermee haalt u alle dode, donkergekleurde huidcellen weg, waardoor de laag huid die zich daaronder bevindt de boventoon kan voeren en uw huid er dus bleker uitziet.

Ook zijn er veel vrouwen (en soms ook mannen) die make up gebruiken om de huid lichter te maken. Door de donkere plekken op hun huid op die manier te maskeren. Ook is het mogelijk omde aandacht van de donkere huid af te halen. Er zijn ook whitening producten te koop waarmee de huid lichter gemaakt kan worden. Teveel en verkeerd gebruik van dit soort middelen kan vaak leiden tot een beschadigde huid, dus het is altijd raadzaam om u goed te (laten) informeren over de producten die u hiervoor gebruikt.

Waar huidbleken?

U kunt de huid thuis bleken. Of het in een speciale kliniek of schoonheidssalon laten doen. Er zijn genoeg middelen om deze procedure op gang te zetten, maar het is wel heel erg raadzaam om er zorgvuldig over na te denken, voordat u hier stappen voor gaat ondernemen. Het zou erg zonde zijn als u uw huid beschadigd, zonder dat het echt nodig hoeft te zijn.

  Laat een bericht achter!

  Comment Section

  1 reactie op “Huidbleken


  Door Mellie op 28 november 2019

  De huid lichter maken wil ik heel graag want ik vind mijn gezicht gewoon veel te donker. Het klinkt vaak raar voor mensen wanneer ik hier over klaag, maar het is gewoon echt iets waar ik heel onzeker over ben. Ik hoop dan ook dat ik hier snel vanaf kan komen door skinlight te gaan gebruiken. Zijn er hier meer mensen die de crème hiervoor gebruikt? Groetjes, Melanie

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.