Grotere delen op het lichaam verlichten | huid bleken

Grotere delen op het lichaam verlichten | huid bleken

Een kleurverschil in het gelaat of op andere delen van lichaam komt veel voor. Je huid maakt op sommige plekken sneller pigment aan dat op andere delen van het lichaam. Er ontstaat vervolgens een kleurverschil. Het ene deel is donkerder dan het andere. Dat ontstaat vaak door plaatselijke overmatige melanineproductie. Melanineproductie wordt altijd gestimuleerd door zonlicht. Om dit te voorkomen is het verstandig de zon te mijden of om je goed in te smeren. Heb je vooral last van kleurverschil van gezicht tot decolleté? Dan kan het dragen van een hoed ook goed helpen. 

Hoe maak je de donkere huid lichter?

Goede zonbescherming

Vervelende verkleuringen op de donkere huid worden veelal veroorzaakt door de zon. De stralingen uit de zon zorgen ervoor dat je huid melanine aan gaat maken. Dat is goed want dat dient als natuurlijke zonbescherming. Echter wanneer dit proces niet helemaal goed gaat en de huid meer melanine aanmaakt dat op de rest van het lichaam, dan ontstaat er een kleurverschil. Goede zonbescherming is dan noodzakelijk.

Zon proberen te mijden

Ook met een goede zonbescherming kleur je gemakkelijk bij. Probeer zoveel mogelijk in de schaduw te zitten of draag een leuke hoed om je gezicht zo goed te beschermen tegen de zon. Voor donkere kringen die ontstaan zijn door een ophoping van pigment, kan een zonnebril uitkomst bieden. In een zonnebril zit standaard een UV-Filter om de ogen te beschermen.

Crème die de donkere huid verlicht

Een huid verlichtende crème zorgt ervoor dat nieuwe pigmentatie in de huid wordt afgeremd. Daarnaast maakt het de huid ook lichter. Meestal kun je met een goede crème twee tot drie tinten lichter gaan. Daarbij is het wel belangrijk om niet in de zon te gaan want dit verminderd de werking. Een goede crème met veel actieve bestandsdelen is Skinlight whitening treatment.

skinlight ervaringen

Heb je last van donkere vlekken op de huid dan kan het zo zijn dat deze veroorzaakt zijn door een ophoping van dode huidcellen. Hier kom je gemakkelijk vanaf door een paar keer per week een scrub te gebruiken. Om de werking iets te vergoten kun je een beetje citroensap door je scrub mengen.

Tot slot

Hopelijk heb je wat gehad aan deze tips. Een kleurverschil is nooit leuk, het liefst wil je een egale huid hebben. Bovenstaande tips zijn de meest gebruikelijke en best werkende. De zon is nou eenmaal heel krachtig en dagelijks aanwezig. Probeer deze in de zomermaanden zoveel mogelijk te mijden en gebruik een hoge zonnefactor. Om het kleurverschil aan te pakken kun je een crème zoals Skinlight gebruiken of gebruikmaken van een scrub.

Reactie plaatsen