Wenkbrauwen epileren, zo doe je dat!
05 april 2016 
in Gezicht

Wenkbrauwen epileren, zo doe je dat!

Als vrouw zijnde epileer je de wenkbrauwen om veel verschillende redenen, maar bovenal omdat het extra aandacht naar je ogen kan trekken, en omdat je gezicht er een meer open uitdrukking van kan krijgen. Daarbij lijkt het je ook nog eens een stuk jonger te maken. Wil je weten hoe je de wenkbrauwen moet epileren? Hieronder lees je precies hoe het moet!

Bepalen waar de wenkbrauw begint en eindigt

Eerst moet je bepalen waar de wenkbrauw begint en eindigt. Je pakt een potlood en houdt deze rechtop langs je neusvleugel. Waar de punt van het potlood wijst, dat is de plek waar je wenkbrauw moet beginnen.

Het hoogste punt van de wenkbrauw valt dan net naast de lijn die van de neus langs de iris van je oog loopt en daarna buigt het naar beneden waarbij de wenkbrauw taps zal toelopen. Je wenkbrauw zal eindigen op de lijn vanaf je neusvleugel langs de buitenste ooghoek. Daarnaast kun je eventueel een hulplijntje trekken om de hoogte van de wenkbrauw vast te leggen. Voor de wenkbrauwvorm is het goed om te kijken wat voor vorm er bij jouw gezicht past. Zo kun je de vorm gebruiken om je gezicht minder rond te laten lijken of juist minder lang.

Aan de slag: wenkbrauwen epileren

Om te gaan epileren heb je een aantal dingen nodig:

  • Een spiegel
  • Goed licht
  • Een pincet

Je trekt de huid glad en haalt de ongewenste haartje met de pincet weg. Als het erg gevoelig is, dan kun je door kou aan te brengen de huid eerst een beetje verdoven. Dit kun je doen door er eerst ijsblokjes op te leggen. Je begint eerst met de haartjes die tussen de beide wenkbrauwen zitten en daarna haal je de haartjes onder de wenkbrauwen weg. Let op: haal nooit haartjes aan de bovenkant van de wenkbrauwen weg. Als je de wenkbrauwen te vol vindt dan kun je zo bijvoorbeeld ook bij gaan knippen. Dit doe je door met je vinger de wenkbrauwen naar boven te duwen, tegen de groeirichting in en dan knip je alles wat boven je vinger  komt af. Natuurlijke wenkbrauwen zijn vandaag de dag heel erg in  de mode, dus knip niet teveel haren af als je met de mode mee wilt gaan.

–>> Lees hier de voordelen van geaccentueerde jukbeenderen

Zo epileer je op de beste manier je wenkbrauwen en zorg je ervoor dat je niet teveel of te weinig haren weghaalt. Houd het goed bij, zodat je niet iedere keer een heleboel haren weg hoeft te halen, dat scheelt je naast een hoop werk ook een heleboel pijn.

emina
Door

emina

op 14 Apr 2016

Handig artikel voor beginners, zelf wil ik mijn wenkbrauwen een andere vorm geven maar dat is nog niet zo heel makkelijk.. iemand tips?

Reactie plaatsen