Hoe gezichtshaar verwijderen?
27 maart 2016 
in Gezicht

Hoe gezichtshaar verwijderen?

Last van lelijk gezichtshaar? lees hier hoe je daar vanaf kunt komen!

Gezichtshaar is voor vrouwen ontzettend vervelend. Hoewel iedere vrouw het heeft, is het over het algemeen niet zichtbaar, maar als dit wel het geval is, dan zijn er gelukkig manieren waarop je gezichtshaar kunt verwijderen. Een aantal manieren zijn onder andere:

  • Epileren
  • Waxen of harsen
  • Threading
  • Ontharingscrème
  • Ontkleuringscrème
  • IPL

Laten we deze punten eens door gaan nemen.

Door middel van epileren gezichtshaar verwijderen

Met een goede pincet kun je het beste een aantal haartjes die rond de kin, op de wangen of op andere plekken in het gezicht zitten epileren. Doe dit niet om bijvoorbeeld de hele bovenlip te ontharen, want dit doet onnodig veel pijn en daarnaast kost het erg veel tijd.

Gezichtshaar verwijderen met harsen of waxen

Harsen of waxen zijn beide goede manieren om in één keer veel gezichtshaar weg te halen, helemaal vanuit de wortel. Het haar zal dan een week of drie wegblijven. Bij de drogist zijn er meerdere middelen te vinden maar je kunt het ook door een professional bij een beautysalon laten doen.

Threading methode

Dit is een manier van ontharen uit het Midden Oosten, waarbij het haar door middel van een katoenen draadje verwijderd zal worden. Het haar wordt uit de wortel getrokken en zal dus ongeveer drie weken wegblijven, net als bij waxen of harsen. Het is een erg snelle methode en omdat er geen chemische middelen aan te pas komen ook erg veilig. Ook kun je hiermee korte haartjes verwijderen.

Ontharingscrèmes gebruiken

Deze crème soorten laten het haar op je gezicht als het ware oplossen. Ze blijven maar een paar dagen weg maar omdat ze de haartjes oplossen, krijg je geen last van harde stoppels, wat een enorm voordeel is.

Ontkleuringscrème gebruiken

Hiermee kun je de haren lichter maken, hoewel het bij donkere haartjes minder goed werkzaam is. Het zijn wel crèmes die voor een geïrriteerde huid kunnen zorgen en het is niet echt een manier de gezichtsharen te verwijderen, maar wel een optie om te overwegen.

IPL behandeling

Gezichtshaar verwijderen met IPL, dit is de Intense Pulsed Light methode en met deze behandeling worden er verschillende golflengtes van licht gebruikt om de haarwortels te beschadigen, het is een manier om je haargroei voorgoed sterk af te laten nemen. Je hebt zo ongeveer zes tot tien sessies nodig om een goed resultaat te kunnen behalen. Het is in vergelijking met de laserbehandeling ook een stuk minder pijnlijk. Deze methode is het meest geschikt voor mensen met een donker huidtype.

Lees hier hoe een ideale gezichtsroutine eruit hoort te zien –>>

Reactie plaatsen