Hoe hoort een ideale gezichtsroutine eruit te zien?
23 maart 2016 
in Gezicht

Hoe hoort een ideale gezichtsroutine eruit te zien?

Als het om de huid gaat en het verzorgen ervan, dan zijn er een heleboel verschillende producten die hiervoor gebruikt kunnen worden:

  • Reinigende facewash
  • Pads
  • Tonic
  • Lotions
  • Maskers
  • Crèmes

En nog veel meer producten. De lijst lijkt wel eindeloos lang te zijn, je zou haast niet meer weten wat je nou moet doen om je gezicht te reinigen. Het leek ons daarom handig om te laten zien hoe een ideale gezichtsroutine eruit hoort te zien.

Drie stappen voor een goede gezichtsroutine

Een goede gezichtsroutine hoort feitelijk uit minimaal drie stappen te bestaan. Daarbij speelt, zoals sommige mensen wel denken, de leeftijd geen enkele rol. De drie stappen hiervoor zijn:

  • Reinigen
  • Neutraliseren
  • Beschermen/moisturizen

Het reinigen van je gezicht

Als eerste is het belangrijk dat het gezicht tweemaal per dag gereinigd wordt, namelijk in de ochtend en in de avond. Dit kun je doen met bijvoorbeeld facial soap of cleanser, dat soort producten. De reinigende bestanddelen hierin verhogen de pH waarde in de huid waardoor de huid in je gezicht wat droog aan kan gaan voelen. Daarom moet je na afloop ook de huid neutraliseren.

De huid neutraliseren met tonic

Vaak denkt men dat tonic een extra reiniging is, waardoor men het vaak overslaat, omdat het als dubbel reinigen gezien wordt. Dit is jammer, want het is een belangrijke stap bij de ideale gezichtsroutine. Want door de tonic komt de pH waarde van je huid weer helemaal in balans. De tonic neutraliseert, verkleint en beschermt je poriën. Een stap die je dus absoluut niet moet overslaan, omdat deze er ook nog eens voor zorgt dat de laatste restjes achtergebleven vuil verwijderd worden.

wat is een gezichtsroutine

Een schoon en gehydrateerd gezicht door middel van een gemakkelijk toepasbare gezichtsroutine

De laatste stap is moisturizen

Als laatste stap moet je de huid beschermen, dit doe je door middel van moisturizen, wat heel eenvoudig met een crème gedaan kan worden. Een dagcrème voor overdag en een nachtcrème bij de tweede reiniging voor bij het slapen gaan.

Deze stappen zijn essentieel en zorgen er dus voor dat je een sterke en gezonde huid zult behouden. Zorg ervoor dat je het dus tweemaal per dag doet, maak het onderdeel van je dagelijkse routine en dan maak je optimaal gebruik van een ideale gezichtsroutine waarmee je de huid heel veel plezier zult doen.

Lisa
Door

Lisa

op 25 Mar 2016

Leuk artikel!! alle tips pas ik eigenlijk al dagelijks toe op de tonic na, maar misschien moet ik dat toch ook eens gaan proberen!

Reactie plaatsen