Hoe krijg je je huid in topconditie?
26 februari 2016 

Hoe krijg je je huid in topconditie?

De huid is het grootste orgaan dat we hebben en deze  moeten we goed in conditie houden, omdat de huid aan zonlicht en allerlei andere zaken wordt blootgesteld. Maar hoe krijg je je huid in topconditie?

Om dit voor elkaar te krijgen zijn er om precies te zijn 5 dingen erg belangrijk, zo niet essentieel, namelijk:

  • Het reinigen van de huid
  • Peelen
  • De huid stimuleren
  • De huid laten herstellen
  • De huid beschermen

Hoe krijg je je huid in topconditie?

Hoe beter je deze stappen als een routine om de huid te verzorgen toe gaat passen, hoe beter de conditie van je huid zal zijn. De huid dagelijks reinigen is iets wat de meeste mensen wel weten en ook doen. Het smeren van verschillende crèmes om de huid te stimuleren en te beschermen wordt ook al regelmatig gedaan. Maar e wilt de huid niet in een goede conditie krijgen, je wilt dat hij in topconditie is.

Het peelen van de huid

Het schoonmaken van de huid hebben we dus al onder de knie, zorg ervoor dat dit wel met een hydraterend middel gebeurt, zodat je huid niet droog wordt, waardoor hij ook kan beschadigen en dat hoort absoluut niet bij een huid in topconditie. De stap hierna is het peelen van de huid, Dit is belangrijk, maar ej hoeft het niet iedere dag te doen. Als je het een tot twee keer per week doet, ben je goed bezig. Peelen is belangrijk zodat he hiermee de dode huidcellen die aan de oppervlakte van de huid liggen weghaalt, dode huidcellen horen in principe van nature van de huid af te vallen, maar het is niet erg om de huid hier een handje bij te helpen, omdat sommige cellen gewoon blijven zitten.  Het voordeel hiervan is dat je de gezonde huidcellen daarmee stimuleert. Ook houd je hiermee de celdeling van de huid goed op gang. Dus, wanneer je de laag aan dode huidcellen hebt weten te verwijderen, dan kunnen ook de werkstoffen uit de producten die je op je huid smeert goed worden opgenomen, zodat ze een veel beter effect hebben.

Stimuleren van de huid

Wat ook een uitzonderlijk belangrijke stap is om de huid in topconditie te krijgen, is het stimuleren van de huidcellen. Dit kun je doen door de doorbloeding in je huid te activeren. Hierdoor krijgen de huidcellen als het ware een goede boost. Zie het als je huid naar de sportschool te sturen. Het gaat er namelijk om dat je de conditie van je huid gaat verbeteren. Je kunt dit tweemaal per week doen met een speciale doorbloedingscrème, daar zijn meerdere merken van te verkrijgen. Als je deze crème hebt aangebracht zal de huid rood en warm worden, dat houdt dus in dat de huid wordt gestimuleerd, dus niets om je zorgen over te maken. Nu de huid zijn stimulatie ontvangen heeft, kan hij goed de voedingstoffen en zuurstof opnemen, maar ook belangrijk; de huid kan beter de afvalstoffen afvoeren en dat is allemaal erg belangrijk voor onze huidcellen. Je zou ook van een microwave kompres gebruik kunnen maken, om dit proces op gang te helpen. Als je de doorbloeding hebt gestimuleerd zullen de stoffen die in de door jou gebruikte producten nog beter door de huid worden opgenomen. Je bent echt goed op weg om de huid in topconditie te krijgen.

wendy
Door

wendy

op 14 Apr 2016

Het stimuleren van de huid werkt heel goed tegen veroudering.. gebruik hiervoor bijvoorbeeld zo'n reinigingsborstel (doe ik zelf ook) :)

Reactie plaatsen