Last van acne? lees hier hoe je er vanaf kunt komen
27 februari 2016 
in Gezicht

Last van acne? lees hier hoe je er vanaf kunt komen

Heb je last van acne? Dan ben je heus niet alleen. Acne is een huidaandoening die erg veel voorkomt en de aandoening ontstaat als vet en dode huidcellen de poriën aan het verstoppen zijn. Acne komt vooral voor op het gezicht, de borst, de rug, op je schouders en in je nek. Het kan verschillende oorzaken hebben: erfelijkheid is daar één van, maar ook hormonen (zoals in de pubertijd of zwangerschap) en talgproductie kunnen de oorzaak zijn. Er zijn meerdere dingen te doen om er snel en op een natuurlijk wijze vanaf te komen.

Stop met roken

Ja, je zult het als roker al honderden keren hebben gehoord, maar stop met roken, want dit kan rokersacne veroorzaken. Hijerbij zal het lichaam geen antistoffen aanmaken om de huid te kunnen herstellen, zoals het bij reguliere acne wel gebeurt. Rokers hebben vier keer meer kans op het krijgen van acne na de puberteit, dit is voornamelijk zo bij vrouwen van 25 tot 30 jaar oud. Ook kan sigarettenrook de huid irriteren, vooral bij een gevoelige huid is dit erg merkbaar. Daarnaast veroorzaakt roken ook rimpels en een vroegtijdige veroudering van de huid. Dat komt doordat het vrije radicalen aan zal maken.

skinlight-aanbieding-2-stuks-min

Niet de hele tijd aan je gezicht zitten

Dit klinkt misschien vreemd, maar als je je gezicht aanraakt, kun je met het vuil en de bacteriën die op je vingers zitten je poriën verstoppen. Als je huid geïrriteerd aanvoelt door de acne, gebruik dan een mild en vetvrij gezichtsdoekje om het vuil te verwijderen en om je huid mee te kalmeren. Knijp je acne pukkels overigens niet uit, want hierdoor kun je de bacteriën die uit de pukkel komen verder over de huid verspreiden.

Het juiste reinigingsproduct voor je huid kiezen

Het is belangrijk om het juiste reinigingsproduct voor je huid te kiezen, om het goed schoon te kunnen maken. Het beste gebruik je een milde gezichtsreiniger zonder zeep en zonder sodium laureth sulfaat erin. Dit is een schoonmaak- en schuimmiddel dat de huid behoorlijk kan irriteren, en dat is juist wat je niet wilt bereiken. Veel producten waar geen zeep in zit hebben ook geen schadelijke chemicaliën maar wel natuurlijke ingrediënten. Deze producten zijn overigens bij vrijwel alle drogisterijen te koop. Sterke zeep en scrubproducten kunnen de huid overigens behoorlijk irriteren en daardoor kan de acne alleen maar erger worden.

Was je gezicht regelmatig

Was je gezicht met regelmaat en doe dit door de huid met je vingertoppen te wassen, in de ochtend en in de avond. Onthoud dat je de huid met lauw water na het wassen afspoelt. Was je gezicht ook niet vaker dan tweemaal daags en als je veel gezweet hebt. Zweten kan de huid namelijk ook behoorlijk irriteren.

Ling
Door

Ling

op 14 Apr 2016

Bedankt voor de tips!! Zelf heb ik enorm last van acne en hier heb ik ook enkele donkere vlekjes aan over gehouden, ben nu bezig met Skinlight om dat weer een beetje weg te werken.. de crème slaat goed aan!!!

Reactie plaatsen