Wat zijn ZomerSproeten en hoe kun je deze verdoezelen?
18 juli 2016 
in Gezicht

Wat zijn ZomerSproeten en hoe kun je deze verdoezelen?

Zoals je waarschijnlijk al weet heeft de straling uit de zon naast een positieve werking ook een keerzijde. In ons lichaam is een belangrijk stofje aanwezig namelijk Melanine. Deze stof zit vooral in de huid en beschermt het lichaam tegen teveel straling uit de zon. Tijdens de zomermaanden is er natuurlijk veel meer zonnestraling. Hierdoor neemt de hoeveelheid melanine in het lichaam ook erg toe. Er komt een moment dat het lichaam de melanine niet meer goed kwijt kan. Op dit moment krijg je ophopingen melanine. Nu zijn de zomersproeten zichtbaar. Het mag logisch zijn dat deze zomersproeten vooral ontstaan in het gezicht, die voortdurend in de zon komt als je naar buiten gaan.

Wat zijn de mogelijke oorzaken van zomersproeten?

Zoals in de alinea hierboven besproken ontstaan ze door vooral teveel blootstelling aan schadelijke UV straling uit de zon. Ook het gebruik van een zonnebank is een aspect waar heel snel veel melanine door het lichaam gevormd wordt. Uit jaren lang onderzoek is gebleken dat vooral de roodharigen hier het meeste last van ondervinden. Dit komt omdat zij een lichtere huidskleur hebben. Hierdoor zijn ze ook minder beschermt door de zon en kunnen zij sneller verbranden, waardoor de melanine productie dan ook hoger ligt.

zomersproeten verminderen

Skinlight vermindert zomersproeten

Hoe herken ik zomersproetjes?

– Je hebt last van lichte vlekjes in de huid.
– Deze vlekjes kunnen geel of bruin zijn ( en soms zwart ).
– De vlekken hebben een groot kleurverschil en vallen daardoor behoorlijk op.
– Ze komen meestal voor in het gezicht, maar het kan ook op de armen, benen, buik of rug.
– De meeste personen die hier last van hebben een vrij lichte huid hebben van nature.
– Deze huidvlekken ontstaan vooral in de zomer.
– Ze ontstaan tijdens een periode zoals een hittegolf met veel zonuren.

Zijn sproetjes slecht voor de gezondheid?

Nee het is absoluut niet ongezond. Echter is het wel onder een grote groep vrouwen een cosmetisch probleem omdat ze liever een mooie sproetloze huid willen.

Hoe kan ik sproetjes voorkomen?

Tot voorheen ging vaak het verhaal in de rondte dat je er niks aan kon doen. Dit is absoluut niet correct. Als eerste is het belangrijk om bovenstaand vast te stellen dat jij hiervan last hebt. Dan is het belangrijk om extra goed voor jou huid te gaan zorgen. Het is belangrijk dat je voortaan een goede SPF gaat smeren. Met name op je huidige sproetjes, zodat deze niet nog groter, donkerder of verder ontwikkelen.

 

Hoe kan ik sproetjes verminderen?

Elke vlek op het lichaam kan je tegenwoordig weg poederen, foundation of één van de andere 1001 producten die overal te krijgen zijn. Pas echter wel op dat het product dat je gebruikt, hoe bekent dan ook geen schadelijke stoffen bevat. Al deze stoffen worden namelijk voor korte en sommige ook voor langere tijd in de huid opgeslagen. Kies je voor een foundation, bbcream, kies dan een net wat duurdere met natuurlijke ingrediënten.

skinlight kopen, sproeten verwijderen

Sproeten langzaam lichter maken met een crème?

Het is ook mogelijk om aan de slag te gaan met Onze crème. Deze is helemaal natuurlijk en bevat gaan schadelijke of agressieve ingrediënten. Combineer het dan wel even met een hoge SPF factor, zodat je zeker weet dat de zon niet wederom zorgt voor meer sproeten. Je smeert de crème 2 maal daags en gaat hiermee door tot je helemaal tevreden bent met het resultaat.

Samenvatting:

Bovenstaand heb je gelezen over Zomersproeten. Hoe deze ontstaan, Hoe ze te voorkomen en natuurlijk hoe je ze weer kunt verminderen qua zichtbaarheid. Het blijft natuurlijk een cosmetisch probleem maar je kunt er een hele hoop aan doen.

Indien er nog vragen zijn mag je altijd even mailen via het contact formulier. Dan helpen wij jou graag verder.

Rikst92
Door

Rikst92

op 19 Aug 2016

Ik heb echt een hekel aan mijn zomersproeten, vind ze echt niet mooi en soms schaam ik mij er zelfs voor. Gelukkig worden ze vanzelf wel weer minder zodra er minder zon is, voor nu camoufleer ik ze vooral en dat werkt voor mij aardig goed.

Reactie plaatsen