Pigmentvlekken verwijderen 5 behandelmethodes
30 mei 2018 
in Gezicht

Pigmentvlekken verwijderen 5 behandelmethodes

Het ontstaan van pigmentvlekken kan verschillende oorzaken hebben en het is belangrijk om dit te weten om ze op de juiste manier te kunnen gaan behandelen. Je hebt echter pigmentvlekken die ontstaan door de zon, vaak is dit ook als je al wat ouder bent. Maar je hebt ook pigmentvlekken door acne en deze vorm komt vaker voor bij jongere mensen. Pigmentvlekken ontstaan door de zon zijn heel gemakkelijk te behandelen. Pigmentvlekken door acne is heel eenvoudig te voorkomen door je acne met rust te laten en je puisten niet uit te knijpen, ook al zijn ze storend.

Smeer een pigmentvlekkencrème

Pigmentvlekken verwijderen kan heel gemakkelijk met Skinlight. Skinlight is een crème die gebruikt wordt voor verschillende huidproblemen zoals pigmentvlekken. Met de speciale whitening technologie, dringt deze crème door tot diep in de huid. Hierdoor worden pigmentvlekken verwijderd en wordt de aanmaak van melanine afgeremd zodat er geen nieuwe ontstaan. Het voordeel van deze crème is dat de PH waarde neutraal is waardoor deze dus geschikt is voor elk huidtype. Bovendien bestaat deze crème uit puur natuurlijke ingrediënten. Tot 2 keer per dag aanbrengen op een gereinigde huid moet ervoor zorgen dat je resultaat hebt binnen de 2 maanden.

Donkere vlekjes in het gelaat verminderen

Skinlight: pigmentvlekkencrème geschikt voor alle huidtypes.

Gebruik een camouflage

Er bestaan teint corrigerende foundations om je pigmentvlekken te bedekken. Het verschil met gewone foundations is dat deze speciaal ontwikkeld zijn voor de gevoelige huid zodat irritaties uitgesloten zijn. Bovendien bevat zo’n foundation meer pigment dan een standaard foundation. Begin dus zeker niet zomaar wat op je gezicht te smeren en ga op zoek naar een goed corrigerende crème.

Laserbehandeling

Belangrijk om te weten bij een laserbehandeling, is dat alleen donkere pigmentvlekken hiervoor in aanmerking komen. Heb je enkel lichte pigmentvlekken, dan ben je met deze behandeling niet gebaat. Het te veel van pigment wordt bij een laserbehandeling verwijderd en de duur hiervan is variërend maar meestal moet het op een half uur wel gelukt zijn. Je zal merken dat vlak na de behandeling de huid wat roder en gezwollen kan zijn, dit is perfect normaal en gaat, afhankelijk van hoe groot de behandelde plaats is, na maximum een aantal uren terug weg.

Smeer citroen

Een eenvoudig en goedkoop trucje dat je misschien zelfs in huis heeft. Buiten dat je hier niet diep voor in je portemonnee moet tasten, is het een effectieve oplossing. Het pure zuur van de citroen dringt tot diep in de huid door en verwijdert de pigmentvlekken. Echter wel rekening mee houden dat citroen ook een uitdrogend effect kan hebben en dat er na de behandeling dus best een hydraterende crème wordt gesmeerd.

Raadpleeg een arts of specialist

Heb je al deze middeltjes geprobeerd en bekom je jammer genoeg geen resultaat? Dan is het misschien een goed idee om eens langs te gaan bij je huisarts of bij een specialist. Dit hoeft niet meteen iets ernstig te betekenen, maar zij kunnen perfect uitzoeken of er misschien een onderliggende medische reden is.

Reactie plaatsen