Pigmentvlekken verwijderen met creme of laser?
24 augustus 2018 

Pigmentvlekken verwijderen met creme of laser?

Wanneer je last hebt van pigmentvlekken is dit erg vervelend en kan je dit onzeker maken. Ook al is een behandeling medisch gezien niet noodzakelijk, zijn er wel een aantal mogelijkheden om pigmentvlekken te verminderen of helemaal te verwijderen. Dit is afhankelijk van hoe diep de pigmentvlek is gelegen in de huid. Om de pigmentvlek aan te pakken kun je onder andere kiezen voor een specifieke pigmentvlekken crème of voor een laserbehandeling.

Pigmentvlekken crème

Een pigmentvlekken creme is een creme die kan voorkomen dat pigmentvlekken ontstaan en die bestaande pigmentvlekken kan verminderen. Er zijn verschillende cremes op de markt die pigmentvlekken vervagen en je gezicht of in de hals, zoals de Skinlight Whitening treatment creme. Dit is een blekende creme die de huid langzaamaan lichter maakt wanneer je de creme tweemaal per dag gebruikt. De creme hoeft alleen maar op de donkere vlekjes in je gezicht en hals gesmeerd te worden. Het gebruik van een dergelijke creme moet echter wel enige tijd gebruikt worden voordat er resultaat te zien is. Bij voorkeur moet dit minimaal 8 weken gebeuren.

creme tegen pigmentvlekken

Skinlight: pigmentvlekken crème

Laserbehandeling

Het behandelen van pigmentvlekken kan ook met het uitvoeren van een laserbehandeling. Dit is een ietwat zwaardere behandeling omdat dit bij een dermatoloog plaatsvindt. Daarnaast kan de huid na de laserbehandeling warm en rood aanvoelen doordat de laser het pigment verpulvert. Deze reactie verdwijnt echter weer snel. Ook is het nodig om de laserbehandeling jaarlijks te herhalen omdat op de huid nieuwe pigmentvlekken kunnen terugkomen.

Probeer het te voorkomen

Het is natuurlijk altijd beter om te voorkomen dat pigmentvlekken ontstaan. Probeer je daarom altijd in te smeren met een hoge factor zonnebrandcrème, ook al schijnt de zon niet. Je moet hierbij goed je gezicht insmeren. Ga vanwege de hoge UV-straling daarom ook niet of niet al te vaak onder de zonnebank. Draag daarnaast een hoed of een petje wanneer de zon vel schijnt. Let tot slot ook op met parfums of sterk geparfumeerde huidverzorgingsproducten, breng deze alleen op plekjes op het lichaam waar het zonlicht niet direct kan komen.

Het is zeker belangrijk om je goed in te lezen wanneer je iets aan de pigmentvlekken wil gaan doen en probeer erger of het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken te voorkomen. Het aanbrengen van een crème is altijd een goed idee om te beginnen met het verminderen van je pigmentvlekken 🙂

Reactie plaatsen