Geplaatst Zwarte pigmentvlekken verwijderen 4 tips
13 juni 2019 

Geplaatst Zwarte pigmentvlekken verwijderen 4 tips

Pigmentvlekken kunnen zeer vervelend zijn, sommige mensen heb er hier en daar maar eens eentje dat amper opvalt maar je kan ook last hebben van echt donkere of zwarte pigmentvlekken. Deze vlekken kunnen wel heel erg opvallen, zeker indien je er last van hebt in je gezicht. Helaas is je gezicht vaak het eerst waar mensen naar kijken. Het kan er dus voor zorgen dat je onzeker wordt en dat is niet de bedoeling. Er zijn namelijk verschillende dingen die je kan proberen om zwarte pigmentvlekken te doen verdwijnen. In dit artikel lees je hoe je dat aanpakt.

zwarte vlekken gezicht

Kijk naar je eetpatroon

Vele mensen weten het misschien niet maar ons eetpatroon is niet alleen belangrijk voor ons lichaam maar ook voor onze huid. Slechte voeding die niet gevarieerd wordt kan een nefast effect hebben voor onze huid met gevolg allerlei huidaandoeningen. Daarom is het belangrijk om als eerste stap je voedingspatroon eens onder de loep te nemen. Eet gezond en gevarieerd en je zal zien dat dit al een wereld van verschil kan maken voor je huid.

Camouflagestick

Een zwarte pigmentvlek valt heel hard op. Daarom kan het zijn dat je hier vanaf wil door ze te verwijderen. Weet dat je ook kan proberen om de pigmentvlekken te camoufleren. Je kan namelijk een camouflagestick gebruiken die geschikt is voor jouw huidtype. Deze breng je dan aan op de vlek(ken) waardoor je ze niet meer ziet. Let er wel op om een stick te gebruiken die past bij de kleur van jouw huid.

Smeer een crème

Een volgende stap om zwarte pigmentvlekken verwijderen mogelijk te maken kan een pigmentvlekkencrème zijn. Daarom is het raadzaam om Skinlight eens te proberen. Het is een crème die huidblekend werkt en dus ideaal geschikt is voor het verwijderen van pigmentvlekken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is tot twee maal per dag Skinlight aanbrengen op de vlekken. Je laat het best een paar minuten inwerken en daarna mag je gerust nog een hydraterende crème aanbrengen. Als je dit een aantal weken doet zal je zeker, afhankelijk van je huidtype, resultaat zien. Het kan zijn dat de pigmentvlekken wegblijven maar het kan evengoed zijn dat ze terug komen. Dan kan het aan te raden zijn om Skinlight als onderhoudskuur te blijven gebruiken.

zwarte vlekken gezicht

Drastische methodes

Heb je al deze tips al geprobeerd of wil je meteen voor een drastische oplossing gaan, dan kan dat natuurlijk ook. Zo zijn er chemische peelings of laserbehandelingen die voor jouw geschikt kunnen zijn. Weet wel dat deze behandelingen vaak niet zo goedkoop zijn. Wel worden ze omschreven als zeer positief en effectief. Ook al het kan zijn dat je met één sessie niet voldoende hebt en dat je er meerdere nodig hebt om het optimale resultaat te bereiken. Zo zie je maar, een zwarte pigmentvlek verwijderen is helemaal niet onmogelijk!

Reactie plaatsen