Vette huid en alles wat je daarover moet weten
21 augustus 2019 

Vette huid en alles wat je daarover moet weten

Vette huid

Heel veel mensen weten het niet, maar onze huid is een belangrijk deel van ons lichaam dat ook de juiste verzorging nodig heeft. Uiteraard wel de juiste en aangepaste verzorging voor het juiste huidtype. Er zijn echter verschillende huidtypes, de droge huid, de vette huid, de gevoelige huid en de normale huid. Elke huid is anders en het ene huidtype vergt al meer verzorging dan het andere. In dit artikel nemen we de vette huid onder de loep.

Wat is het?

Een vette huid is simpelweg een huid die te veel talg aanmaakt. Talg is het natuurlijke vetlaagje van de huid en als je dit te veel aanmaakt wordt je huid té vet. Vaak is je huid gevoelig voor acné en zijn de poriën ook uitvergroot. Dit zorgt er voor dat de huid minder glad aanvoelt.

zwarte vlekken gezicht

Hoe een vette huid herkennen?

Mensen die last hebben van een vette huid in het gezicht zullen merken dat zij last hebben van een glimmende huid. Vooral zal dit op het voorhoofd, de kin en de neus zijn. Dit wordt de befaamde T-zone genoemd. De vette huid gaat vaak gepaard met puistjes.

Oorzaken van een vette huid

Als we te maken hebben met een vette huid, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Vaak hebben bijvoorbeeld pubers last van een vette huid, de leeftijd kan dus een oorzaak zijn. Als je heel veel last hebt van je hormonen, moet je al niet veel langer zoeken naar een andere oorzaak voor je vette huid. Als je hormoongehalte stijgt, gaan je klieren in het gezicht meer talg beginnen aanmaken. Vuile lucht kan ook een boosdoener zijn voor onze huid, onze poriën raken verstopt door de vervuiling en zo wordt onze huid vetter. Ook stress en angst kan een oorzaak zijn voor die vette huid.

zwarte vlekken gezicht

Wat kan je er tegen doen?

Gelukkig is een vette huid hebben niet levensbedreigend maar fijn is natuurlijk anders. Er zijn echter een paar dingen die je kan doen om af te geraken van die vette huid en dat is eerst en vooral de juiste verzorgingsproducten gaan gebruiken. Gebruik zeker geen producten voor de droge huid als je een vette huid hebt, op eerste zicht kan het lijken alsof deze producten je huid goed doen maar op langere termijn brengt dit alleen maar meer schade toe. Reinig je huid ’s morgens en ’s avonds ook al eens met een mild reinigingsproduct, zeker niet met zeep want dit zal de vette huid alleen maar stimuleren. Met de juiste verzorgingsproducten kom jij in no-time van je vette huid af!

Reactie plaatsen